Voorlopig geen testen in De Grolsch Veste: ''Was niet opportuun''

1
Voorlopig geen testen in De Grolsch Veste: ''Was niet opportuun''

Bij NEC en Almere City werd de afgelopen weken geëxperimenteerd met een klein aantal supporters. Volgens wethouder Jeroen Diepemaat is De Grolsch Veste niet in beeld als stadion voor een experiment.

"Uitgerekend op het moment dat vanuit het Rijk werd gekeken waar bepaalde experimenten gedaan konden worden, was de besmettingsgraad in Twente het hoogst van alle veiligheidregio’s in het land. Het was toen niet opportuun (geschikt, red.) om ons te melden voor dit soort belangwekkende testen", zegt Diepemaat, geciteerd door Tubantia.

CDA-er Mart van Lagen was benieuwd of onder strenge voorwaarden ook fans als test het stadion mochten bezoeken. Diepmaat kan niets anders dan de FC Twente-fans teleurstellen. "Mochten we daar alsnog een rol in kunnen spelen, zowel op cultureel gebied als op sportief gebied dan proberen we dat. We hebben dat nog niet helemaal op het netvlies wat die gevolgen zullen zijn", aldus Diepemaat.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Mar 2021 om 21:30
    Dat vind ik een vreemde conclusie dat wij als Twente niet in aanmerking kwamen, toen de besmettingsgraad hoog was. Het was toch juist zo dat je eerst getest zou worden. Als je dan toch het virus bij je droeg, dan zou je niet binnen gelaten worden.
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›