Van der Kraan hoopvol: ''Snel weer met (beperkt) publiek spelen''

Paul van der Kraan ziet dat er steeds 'meer perspectief is' voor de komende maanden. De algemeen directeur van FC Twente luisterde maandagavond ook naar de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge en is blij dat de druk op de gezondheidszorg afneemt. 

"We mogen op 31 maart wellicht weer naar een terras en evenementen kunnen met behulp van negatieve (snel)testuitslagen misschien ook snel heropend worden", schrijft hij. "Het kabinet heeft plannen voor een corona-app, hetgeen meer vrijheden biedt voor personen die gevaccineerd zijn, negatief getest zijn of onlangs corona hebben gehad en hierdoor immuun zijn", constateert Van der Kraan. 

"Bij de experimenten met publiek bij N.E.C. en Almere City klinken de allereerste resultaten hoopgevend", vervolgt hij. "Het volledige onderzoek wordt binnenkort gepresenteerd. Bijna 130 wedstrijden die aan het begin van het seizoen met beperkt publiek zijn gespeeld zijn uitstekend verlopen. Dankzij alle protocollen en investeringen zijn er geen gevallen bekend van personen die in een stadion besmet zijn geraakt."

"Met al deze oplossingen moeten we snel weer met (beperkt) publiek kunnen spelen. Betaald voetbal draait om het publiek, FC Twente kan en wil niet zonder", legt Van der Kraan uit. "De KNVB en de clubs onderhouden met het kabinet intensief contact over de terugkeer van het publiek in de stadions en alle kansen en mogelijkheden die dit proces kunnen versnellen", verzekert hij. 

"We kunnen eigenlijk niet meer wachten", aldus Van der Kraan. "Deze week zijn we begonnen met het versturen van alle seizoen- en Premium Seatskaarten en de brief met de uitleg om eventueel af te zien van de tegemoetkoming. De eerste supporters hebben deze reeds ontvangen. Uiterlijk zaterdag 19 maart dienen alle kaarten en brieven bezorgd te zijn", besluit de bestuurder. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand