VIDEO | Samenvatting: FC Twente verliest door Van Boekel van Vitesse

FC Twente heeft vandaag in eigen huis niet weten te winnen van subtopper Vitesse. Het duel eindige in een 1-2 overwinning voor de Arnhemmers.

In de eerste helft brachten de eerste twintig minuten weinig spektakel. Plots kwam er een penalty voor FC Twente na een domme handsbal van Doekhi. Danilo faalde niet vanaf elf meter en zette daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust kreeg het beter spelende Vitesse ook een penalty, al was deze een stuk discutabeler. Pierie kreeg een hard schot tegen zijn arm aan en werd daarvoor gestraft. Oussama Tannane maakt vanaf de stip de 1-1.

Na rust bleef het Vitesse dat aandrong en recht had op een doelpunt. Deze viel echter geruime tijd niet, na grote kansen voor Openda en Tannane. Zij misten waardoor FC Twente mocht blijven hopen op meer dan een gelijkspel. De Tukkers wisten echter weinig te creëren. De ploeg uit Arnhem kreeg in extremis nog een penalty toegekend, wederom een discutabele. Jesse Bosch 'vloerde' Vittek. Oussama Tannane benutte wederom de penalty waardoor Vitesse met 1-2 won.