VIDEO | Samenvatting: FC Twente Vrouwen verliest finale Eredivisie Cup

3
VIDEO | Samenvatting: FC Twente Vrouwen verliest finale Eredivisie Cup

Titelverdediger FC Twente Vrouwen heeft zondag de strijd om de Eredivisie Cup verloren. In Amsterdam bleek Ajax Vrouwen net iets te sterk: 3-2. Daardoor komt er een einde aan een knappe reeks van de ploeg van trainer Tommy Stroot. 

De Tukkers waren namelijk al 14 (!) wedstrijden op rij ongeslagen, maar de thuisclub kwam op De Toekomst al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Nikita Tromp. Niet veel later ontsnapte Van der Gragt aan een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Renate Jansen. Na een half uur zorgde Van den Bighelaar vervolgens voor de tweede treffer. 

De Tukkers kwamen vlak voor rust nog op gelijke hoogte door doelpunten van Fenna Kalma en Sisca Folkertsma. De winnende treffer viel uiteindelijk al snel na rust. Een bekeken schot van Van den Bighelaar verdween in het zijnet, waardoor Ajax Vrouwen uiteindelijk de finale van de Eredivisie Cup wist te winnen.  

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Apr 2021 om 11:19
    Kijk je een keer naar een vrouweneedstrijd van FC Twente, mede op basis van de superprestaties van de laatste weken, ook tegen PSV en Ajax en dan zie je dit. Echt een aanfluiting. Twente vrouwen stond helemaal verkeerd. Veel spelers op de helft van Ajax, daar super slordig en steeds te laat en vervolgens komt de verdediging van Twente steeds in een ondertal situatie te staan. Maar ook de wil om duels te winnen of onder druk de bal op tijd goed weg te werken zag ik niet. Ik hoop dat dit een wijze les was voor Twente vrouwen, want volgens mij kunnen ze het wel.
  • 5 Apr 2021 om 10:56
    Ikzeg. Helaas verdient verloren alleen had er een donker rood moeten komen, helaas zit het ons niet mee wat de (k)nvb met zijn arbitrage betreft. Kom op dames.
  • 5 Apr 2021 om 09:53
    Ajax was de de gehele wedstrijd betere ploeg, kan gebeuren
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›