Jansen baalt na nederlaag: ''Waren gewoon niet volwassen genoeg''

2
Jansen baalt na nederlaag: ''Waren gewoon niet volwassen genoeg''

Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen maakten er afgelopen zondag een spannende finale van in de strijd om de Eredivisie Cup. Op De Toekomst bleken de Amsterdammers toch te sterk voor de Tukkers: 3-2.

Ajax Vrouwen begon sterk aan het duel en kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar zag die voorsprong slinken door twee treffers van FC Twente Vrouwen vlak voor rust. FC Twente-aanvalster Renate Jansen zag haar ploeg op het perfecte moment twee keer scoren.  "Het was vlak voor rust, dus dan is het lekker om zo de kleedkamer in te gaan."

"Dan kom je de kleedkamer uit en dan wordt die bal zo lullig ingeschoten door Ajax", zo vervolgt de aanvalster in gesprek met ESPN. "Dan wil je nog wel wat en komen er ook nog wel kansen, alleen waren we vandaag gewoon niet volwassen genoeg."

"Uiteindelijk is het jammer dat we niet gewonnen hebben, maar het is zo. Wij kunnen goed voetballen tegen mindere clubs, maar nu is het ook zaak dat we tegen de grote clubs goed gaan voetballen. Daar zijn we nog niet volwassen genoeg in, maar we hebben nog de play-offs en de beker, dus alles is nog mogelijk. Alleen vandaag zat het er helaas niet in", aldus Jansen.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Apr 2021 om 16:25
  • Quote van 5 Apr 2021 om 15:53
   Jullie waren volwassen genoeg maar de scheidsrechter niet, had na 8 minuten v.d.gragt van het veld moeten sturen was donker rood doorgebroken tegenstander neerhalen dan krijg je een hele andere wedstrijd maar het lijkt er steeds meer op wij tegen de rest.
  Dat van der Gragt er niet af gaat is echt super schandalig. Vraag me echt af waar scheidsrechters tegenwoordig mee bezig zijn. Zeker je mag interpreteren als scheidsrechter, maar ze redeneren wel steeds precies fout. Pieri die de bovenarm tegen zijn lichaam heeft, waar de bal op komt, krijgt een penalty tegen omdat hij zijn onderarm gebruikt bij het wegdraaien. Het is al absurd dat dat niet mag, maar daar raakt de bal de arm helemaal niet. Bij Ajax-Twente is er zelfs helemaal geen discussie mogelijk, het is gewoon rood. Die beslissing bepaalt dus de hele wedstrijd. Wel dom trouwens dat je daar dan geen gebruik van maakt!! Zet de spits bij van de Gragt en bedien haar steeds in de ruimte, geheid dat ze dan opnieuw aan de noodrem moet trekken. Überhaupt erg matig wat de Twente vrouwen lieten zien. Winnen ten eerste geen duels, laten Ajax veel te makkelijk schieten en voorzetten. Maar nog belangrijker; ze staan met het hele middenveld en aanval zo slordig te passen en duels te verliezen dat de eigen verdediging voortdurend in ondertal komt te staan tegen een counterend Ajax. Twente moet beginnen met duels winnen en zuiver passen en op die manier een vrije speelster voorin te krijgen.
 • 5 Apr 2021 om 15:53
  Jullie waren volwassen genoeg maar de scheidsrechter niet, had na 8 minuten v.d.gragt van het veld moeten sturen was donker rood doorgebroken tegenstander neerhalen dan krijg je een hele andere wedstrijd maar het lijkt er steeds meer op wij tegen de rest.
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›