Pijnlijke cijfers voor FC Twente: ''Was niet eerder zo laag''

4
Pijnlijke cijfers voor FC Twente: ''Was niet eerder zo laag''

FC Twente verloor zaterdagavond op een lullige manier van Vitesse. De Tukkers speelden zelf echter ook een zeer matige wedstrijd, zag clubwatcher Leon ten Voorde. De journalist maakt zich zorgen om FC Twente in thuisduels.

"FC Twente heeft niet eerder in de historie zo'n laag winstpercentage thuis gehad als dit seizoen", schrijft Ten Voorde op de website van TC Tubantia. "In het jaar dat er geen publiek in het stadion komt, blijft de statistiek hangen op slechts 21.4 procent."

Ten Voorde schrok van de Enschedeërs tegen Vitesse (1-2). "FC Twente speelde een ronduit zwakke wedstrijd en had nooit een antwoord op het pressievoetbal van de bezoekers en de acties van uitblinker Tannane, die zich in een soort van speeltuin waande. In de achterhoede regeerde de paniek, voor de middenvelders ging het allemaal te snel en de aanvallers kwamen niet in het stuk voor."

FC Twente kwam niet verder dan tegenhouden. "Zo loste FC Twente slechts twee schoten tegen Vitesse. Het was voor het eerst sinds het databureau Opta de eredivisie analyseert (2010/11) dat de Tukkers zo weinig schoten in een eredivisieduel", aldus Ten Voorde, die zag dat FC Twente veel overtredingen (26) nodig had om Vitesse af te stoppen. "Dat was het hoogste aantal voor een eredivisieploeg in drie jaar tijd."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 6 Apr 2021 om 15:34
  Lekker boeien die cijfer en letters
 • 6 Apr 2021 om 14:55
  Stelletje doftoeters, wij staan ondanks het gehuurdeB garnituur van Ajax boven verwachting in de middenmoot en tot vandaag de dag nog hoger dan PEC. Heracles en Heerenveen Dus ...wat zeveren jullie nou ?
 • 6 Apr 2021 om 14:46
  Seizoen nummer zoveel?
 • 6 Apr 2021 om 14:35
  Uithuilen en opnieuw beginnen. Daar zijn we inmiddels bedreven in.
Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›