Keert Van den Belt terug bij FC Twente? ''Ik weet het nog niet''

SC Cambuur heeft een geweldig weekend achter de rug. De club uit Leeuwarden promoveerde vrijdag officieus naar de Eredivisie door in eigen huis met 4-1 van Helmond Sport te winnen en een dag later verloor Almere City met 3-0 op bezoek bij Go Ahead Eagles. 

Daardoor kan promotie de koploper van de Keuken Kampioen Divisie definitief niet meer ontgaan. Gerald van den Belt is ontzettend trots, nadat SC Cambuur vorig seizoen - na de uitbraak van het coronavirus - werd 'bestolen' doordat de KNVB besloot om geen promotie en degradatie toe te passen. De ploeg van trainer Henk de Jong had op dat moment echter al een ruime voorsprong van elf punten. 

"Dat hakte er zo in", blikt hij terug in gesprek met de Tubantia. "Als ik later in het bejaardentehuis zit, blijft dat moment me bij. Ik kan dan ook nog het gevoel oproepen van het moment dat we met FC Twente via een rechtszaak toch de licentie terugkregen en in de eredivisie bleven", aldus Van den Belt, die heeft genoten van het 'spontane' volksfeest na de zege van vrijdagavond. 

"Buiten stonden duizenden supporters, ze zongen, staken fakkels aan", blikt hij terug. "Uit elke hoek van de stad kwam vuurwerk en supportersgeschreeuw en in het stadion was het stil, dat was heel apart. De spelers wilden graag naar buiten, we konden ze amper in de kleedkamer houden. Uiteindelijk mochten ze op een bordes staan. Dat was echt zo mooi", constateert Van den Belt, die nog niet weet of hij volgend seizoen ook werkzaam is bij SC Cambuur. 

Fardau Wagenaar wijst op de vacature bij FC Twente, doordat Paul van der Kraan gaat vertrekken. De vraag is dus: wat nu? "Ik weet het nog niet. Er spelen wat machtsgevechten in de top van Cambuur, die moeten opgelost worden. Als dat gebeurt, wil ik zeker nog een paar jaar blijven en verder gaan met het nieuwe stadion. Cambuur zit in mijn vezels, de omgeving houdt zo veel van deze club, dat heeft soms nadelen. Maar als het goed gaat, smaakt het heel zoet.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand