Van Staa: ''Hij is een beetje een jongere Drommel, vind ik''

2
Van Staa: ''Hij is een beetje een jongere Drommel, vind ik''

Jay Gorter keept werelds bij Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer kreeg dit seizoen pas 23 doelpunten tegen en dat is mede te danken aan de uitstekende prestaties van de doelman.

Dit weekend boekte de sluitpost een record in het aantal clean sheets in één seizoen. "Dit blijft nog wel even staan. Misschien wordt hij nog recordhouder", vertelt Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost.

Dankzij zijn prestaties willen Eredivisieclubs hem maar wat graag onder de lat. "Die gaat wel. Ik had heel lang gedacht dat hij naar FC Groningen zou gaan, maar dat gaat niet meer door. Dat Ajax-traject gaat ook niet meer door. Er zijn toch wel Eredivisieclubs die Jay Gorter gaan ophalen? Feyenoord moet nog een keeper, FC Utrecht misschien?"

Jan van Staa ziet een uitstekende ontwikkeling bij Gorter. "Hij maakt enorme stappen.Hij heeft de lengte, hij is een beetje een jongere Drommel, vind ik." Tijmen van Wissing weet dat FC Groningen toch lijkt af te zien van zijn diensten. "FC Groningen had heel veel belangstelling, maar op dit moment is het niet heel concreet. 

Jan Van Staa begrijpt dat niet. "Hij is dit jaar gewoon bijna niet te passeren, zoals die hele verdediging." Tijmen van Wissing ziet echter wel punten van kritiek. "Ik vind hem soms wat wild. Hij blijft echt altijd op de lijn en staat nooit te ver voor de goal. Als er een VAR was geweest in de Eerste Divisie dan had hij wel een paar penalty's tegen gekregen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Apr 2021 om 17:41
    Hij boekt een record en wordt misschien wel recordhouder? Daar begrijp ik niks van.
  • 20 Apr 2021 om 14:51
    Feyenoord heeft bijlow
Sunday 16 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›