Van Wissing over FC Twente: ''Dat slaat helemaal nergens op''

7
Van Wissing over FC Twente: ''Dat slaat helemaal nergens op''

FC Twente-trainer Ron Jans was na afloop van het duel met Fortuna Sittard witheet op zijn spelers. De oefenmeester liet weten dat de slechte wedstrijd niet zonder gevolgen gaat blijven.

"Het was wel een signaal dat hij in de 79ste minuut Menig, Narsingh en Dumic eraf haalde, en terecht", zegt clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune. "Maar hij had er meer kunnen wisselen. Ebuehi, Brama viel slecht in, Ilic liet heel weinig zien, Danilo was ook weinig gelukkig. Het was een collectieve offday. Maar in de eerste helft vond ik FC Twente niet heel veel minder dan Fortuna."

Van Wissing schrok echter van FC Twente in de tweede helft. "Je zat nog gewoon in die wedstrijd", doelt hij op de 1-0 tussenstand. "Als je dan de tweede helft zó voor de dag komt, dat slaat gewoon helemaal nergens op. Ik kan me niet voorstellen dat je zo machteloos opereert. Als je helemaal weggetikt wordt, kan ik dat gevoel ergens een beetje voorstellen. Maar je zat compleet in die wedstrijd."

Na rust kwamen Wout Brama en Luka Ilic in de ploeg bij FC Twente. "Brama is geen El Salvador, maar er kwam niets van nieuw elan in de ploeg. Het was gewoon een uitgeblust team, echt verachtelijk. Het leek er niet op", aldus Van Wissing, die ook kritisch is op Queensy Menig.

"Je hoeft niet altijd goed te spelen. Menig was wat ongelukkig in de eerste helft, maar hij had ook momenten dat hij gewoon druk kon zetten. Waar Danilo het wel probeerde, maar dan deed hij dat gewoon niet. Dat zijn elementaire basisafspraken en als je die niet na komt, dan loop je met elf eenheden op het veld", besluit hij.

7 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 3 May 2021 om 22:15
  Jans heeft nog nooit bij een club moeten werken die geen cent te makken had.Het is de selectie die geen enkele balans heeft die hem nekt en heeft hij dat gegeven volkomen onderschat.Jan Streur dacht bovendien we kunnen bezuinigen door spelers weg te laten gaan en Jans verblind door de successen ging daar in mee. Jan Streuer had bovendien nog een pareltje in zijn stal die niet moeilijk zou doen als hij niet mocht spelen (Abbas) iedereen blij.Hij Jans heeft daar vast enorm veel spijt van maar aan spijt heb je niets.
 • 3 May 2021 om 19:01
  • Quote van 3 May 2021 om 18:55
   En zo uit de rust komen is al diverse keren gebeurt. Hoe kan dat? Volgens de meesten hier is Jans de perfecte trainer dus dat is niet de reden. Misschien komt het door het merk thee.
  Jans is een perfecte trainer op basis van teambuilding. Helaas lijken andere factoren ook het testresultaat sterk te beïnvloeden!
 • 3 May 2021 om 18:55
  En zo uit de rust komen is al diverse keren gebeurt. Hoe kan dat? Volgens de meesten hier is Jans de perfecte trainer dus dat is niet de reden. Misschien komt het door het merk thee.
 • 3 May 2021 om 18:40
  Inderdaad eerste helft had met een “beetje veel” geluk ook heel anders kunnen lopen! Bij een beetje tegenslag kun je beter hopen op een snel pijnloos einde!
 • 3 May 2021 om 18:24
  Ze begonnen de wedstrijd al niet scherp genoeg en dan wordt het een lastig verhaal.
 • 3 May 2021 om 17:45
  Die gasten willen niet winnen
 • 3 May 2021 om 17:30
  Vaak dat ze er na de rust helemaal niets meer van bakken, een bijzonder fenomeen
Sunday 16 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›