''Haal Eddy en Kick weg bij FC Twente en het zal ook leeg voelen''

1
''Haal Eddy en Kick weg bij FC Twente en het zal ook leeg voelen''

Youri Mulder trad onlangs toe tot de Raad van Commissarissen van het een paar week geleden gedregradeerde Schalke 04. Eerder al was hij als speler actief bij de volksclub, waar hij ook nog eens assistent-trainer is geweest.
 
In Duitsland in de Bundesliga moet je voor een functie bij de RvC verkozen worden. "Het is een heel populaire functie", zegt Mulder in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia. "Ik geloof dat er er zich 35 à 40 mensen kandidaat hebben gesteld. Vroeger beloofden al die mensen de fans dan de beste spelers. Net zoals dat ook in Spanje gebeurt."

Mulder was echter een uitzondering. Hij werd direct door de club gevraagd. "Ze zien mij toch een beetje als het symbool van het hoe het was, en hoe het moet worden. Net als bij clubs als Ajax, Bayern en Dortmund willen ze ook bij Schalke meer oud-spelers bij de club gaan betrekken. Dat is een goede zaak. Haal Eddy Achterberg en Kick van der Vall bij Twente weg en het zal ook leeg voelen."

Schalke 04 is zoals gezegd net gedegradeerd. Wanbeleid stelt Mulder. "Iets anders kon ik er toch ook niet van maken?", zegt hij. "In Duitsland vinden ze het ook helemaal niet erg als er harde noten worden gekraakt als dat terecht is."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 May 2021 om 18:18
    100% mee eens...dit soort mensen geven bezieling en identiteit aan de club. Nooit te beroerd voor een praatje.