''Agca koos voor Heracles, maar ik hoor daar niks meer over''

1
''Agca koos voor Heracles, maar ik hoor daar niks meer over''

Rohat Agca speelt momenteel voor Heracles Almelo. De negentienjarige middenvelder is voorlopig de enige speler uit de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles die voor de Almeloërs heeft gekozen.

Jeffrey de Visscher, die als jeugdtrainer actief is in de jeugdopleiding, geeft tekst en uitleg. "Ik werk in de academie. Ze werkten altijd al samen. Heracles en FC Twente werken nu 50/50. De doelstelling is om nu voor twee clubs op te leiden", vertelt hij in gesprek met VoetbalTijd.

René Wagelaar stelt echter dat de enige speler die Heracles heeft overgenomen, Agca, nog geen succes is. "Agca is natuurlijk naar Heracles toe. Ik hoor daar niks meer van. Hij is de enige die ze tot nu toe hebben overgenomen", aldus de spelersmakelaar.

De Visscher stelt dat de jongeling tijd nodig heeft. "Hij komt in een ander team, met een andere visie met een ander speelwijze. Misschien heeft hij de tijd nodig om zich daarin in te ontwikkelen en gaat hij volgend jaar verrassen."

Wel stelt De Visscher dat veel spelers een kijkje hebben genomen in Almelo. "Veel spelers hebben al meegetraind. Als een stageperiode, om kennis te maken met de club en de spelers. Maar Rohat is de enige speler die ze hebben vastgelegd."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 May 2021 om 10:10
    Wel logisch bij twente hebben ze de meeste kans op speeltijd, omdat Heracles een veel breder en completer eerste elftal heeft staan.
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›