VIDEO | Helligen Hendrik hard over FC Twente in jaarlijkse tirade

De Vriendenkring hield begin deze maand de jaarlijkse ledenvergadering. De vergadering, die ditmaal online werd gehouden, werd traditioneel afgesloten door Helligen Hendrik. Ook ditmaal liet hij geen spaan heel van FC Twente.

Zo ging Helligen Hendrik in op het feit dat er dit seizoen geen supporters welkom zijn in De Grolsch Veste. "Wat maakt het uit? Niets nieuws onder zon", trapt hij af. "Want vorig seizoen, toen er nog geen corona was, hebben we ook amper voetbal gezien in het stadion." Hij adviseert supporters wel om af te zien van compensatie voor de gemiste wedstrijden.

"Want corona kost nou eenmaal geld", geeft hij aan. "Dat wisten we bij FC Twente natuurlijk allang, dan hebben we het over Jesús Corona. Dat kleine Mexicaanse pruimpje, dat hier in Enschede geen meter teveel heeft gelopen. En ongetwijfeld hebben vrouwen in Twente in die tijd al met Corona in bed gelegen. Daar was hij kennelijk wel actief."

Ook voormalig FC Twente-trainer Gonzalo Garcia moet het ontgelden. "Het is wonderlijk als je al vijftien jaar in Nederland woont en geen woord Nederlands spreekt. Als je dat als asielzoeker presteert, word je het land uitgedonderd. Garcia, een modepop met smetteloze balletschoentjes en strakke witte t-shirtjes. Een mannelijke Doutzen Kroes. Met het verschil dat Doutzen wel verstand van voetbal schijnt te hebben en zo niet, dan is het in ieder geval een lekker wijf."

Helligen Hendrik zag FC Twente zich dit seizoen oprichten, maar over de tweede seizoenshelft is hij niet te spreken. "Wat jammer dat we in onze eigen Grolsch Veste al maanden geen wedstrijd meer hebben gewonnen. Dat is meteen de overeenkomst tussen FC Twente en zo'n beetje iedere Twentse kerel: thuis geen kloten te vertellen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand