Schreuder: ''Wij wilden hem op rechtsbuiten in plaats van op 10''

Alfred Schreuder maakte lange tijd deel uit van de trainersstaf van FC Twente. In zijn eerste seizoen als 'hoofdtrainer' was Michel Jansen echter officieel de eindverantwoordelijke.

"We zijn toen derde geworden, met denk ik hartstikke goed voetbal", blikt Schreuder terug bij VoetbalTijd. "Het was een mooi team, maar FC Twente moest continu verkopen. Op een gegeven moment moesten we teveel verkopen, waardoor het kwalitatief natuurlijk wat minder werd. Maar ook dat was een heel mooi seizoen. Ik heb dat jaar een super goede wisselwerking gehad met Michel Jansen."

"Hij heeft dat toen voortreffelijk gedaan naar de pers toe en op de werkvloer wist iedereen inhoudelijk wel wie de leiding was", legt Schreuder uit. "Maar we gingen er ook niet stiekem over doen. Michel had zijn taak en had naast de pers nog een hele andere belangrijke taak, zoals bijvoorbeeld de individuele ontwikkeling van Quincy Promes. Daar heeft Michel een hele grote vinger in de pap gehad."

Promes wist zich uitstekend te onderscheiden. "Wij wilden hem op rechtsbuiten in plaats van op 10, want wij hadden Shadrach Eghan nog en dat was ook een heel groot talent. Je gaat kijken wat het beste voor het team is. Promes maakte bij ons vijftien goals en werd in een keer verkocht aan Spartak Moskou."

Het seizoen erop werd Schreuder officieel hoofdtrainer. "Toen stonden we in de winterstop ook vierde. Natuurlijk was het voetballend iets minder. We kregen ineens zes punten in mindering, omdat de financiële boekhouding niet op orde was. Toen Joop weg was werden er dingen op straat gegooid waarvan ik vind dat het niet hoorde. Ik ging gewoon door, ik had niet voor niets voor vijf jaar getekend. Waarom zou ik weggaan?", aldus Schreuder.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand