''Ze vroegen of ik pizza's kon bestellen, ik moest lachen''

1
''Ze vroegen of ik pizza's kon bestellen, ik moest lachen''

Minke Renkens is coördinator vrouwenvoetbal bij FC Twente. Met de club werd ze dit seizoen voor de zevende keer landskampioen.

"Het hele seizoen had de selectie er al wel vertrouwen in dat dit zou kunnen gebeuren. Maar sporters worden bijgelovig als zo’' belangrijk moment dichterbij komt. Dan moet je er niet meer over praten", vertelt Renkens in gesprek met Tubantia.

Toch had de coördinator al van alles voorbereid rondom de kampioenswedstrijd. "Inclusief kampioenshirts en buffet. Niemand wist ervan. Toen we wonnen, vroegen de meiden na afloop of ik pizza's kon bestellen. Ik moest lachen. Nee joh, we gaan naar De Grolsch Veste! 'Had je er dan op gerekend?', vroegen ze verrast. Ja, dat is mijn werk", lacht ze.

Renkens merkt dat er in de afgelopen jaren veel veranderd is: "Meer media-aandacht, meer commerciële kansen voor speelsters en ook een groter online bereik. Wat ik doe? Simpel gezegd: ik zorg ervoor dat de speelsters zich kunnen richten op voetbal."

Zo schuift Renkens onder andere aan bij bestuursvergaderingen van de KNVB, regelt ze organisatie rondom wedstrijden en regelt de perscontacten. Ze merkt dat FC Twente vaak wordt gezien als opleidingsclub. "Underdog ook. Er zijn inderdaad clubs met betere faciliteiten, meer budget en ook betere individuele speelsters. En toch winnen we. Hoe dat kan?"

De speelsters zijn in Enschede ver weg van hun vrienden en familie. Ze sporten veel en studeren daarnaast vaak ook nog. De club zorgt ervoor dat de meiden zich hier thuis voelen. Dat zie je terug op het veld. En het technische en tactische plan van de staf is natuurlijk ook heel goed", weet Renkens.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Jun 2021 om 21:28
    Off: er is wel een nieuwe aangemaakt maar kom er net achter dat er nog een poule van twentefans bestaat op voetbalpoules.nl