Hoofdsteward FC Twente gemolesteerd in Almelo: ''Impact was groot''

10
Hoofdsteward FC Twente gemolesteerd in Almelo: ''Impact was groot''

De 59-jarige Bert uit Enschede is maandagavond flink toegetakeld door rondhangende jongeren in Almelo. De hoofdsteward van FC Twente was aan het werk als beveiliger en liep verwondingen op in de achtertuin van verzorgingshuis Hoog Schuilenburg.

Beveiliger Gert kwam maandagavond rond half tien poolshoogte nemen na een melding van overlast door hangjongeren in de wijk Aalderinkshoek. De jongens waren daarna snel verdwenen. "Maar kort daarop kwamen er van verschillende kanten ineens een stuk of acht jongeren op de beveiliger af. Zij gedroegen zich intimiderend en vroegen de beveiliger onder andere waar hij zich mee bemoeide", meldt de politie.

Gert vroeg daarna naar de namen van de jongens. "Ze renden verschillende kanten op", vervolgt de politie tegenover TC Tubantia. "Een van de jongens kwam hierbij ten val. Toen de beveiliger hem wilde vastpakken, kwamen de andere jongens plotseling allemaal terug en begonnen de beveiliger te schoppen en te slaan. Hij viel hierdoor op de grond."

Het slachtoffer liep onder andere een scheurtje in het bot van zijn pols en gekneusde ribben op. "Ik heb net nog met Gert gesproken. Hij wil dit achter zich laten", zegt adjunct-directeur Ron Polhuis van Thema Beveiliging, het bedrijf waar Gert werkt. "Gelukkig is het allemaal nog redelijk goed afgelopen. Afgezien van zijn verwondingen, kapotte bril en kleding."

"Hij is een doorgewinterde beveiliger, die al vele jaren in het vak zit. Gert kent het klappen van de zweep. Hij is ook hoofdsteward bij FC Twente. Beveiligers maken verbaal heel wat mee. Maar dít verwacht je natuurlijk niet", aldus Polhuis, die met zijn collega's wel geschrokken is. "De impact was groot. Gert had er de eerste dag best last van. We hebben koffie gedronken en er goed over gesproken met elkaar. Het scheelt dat Gert een nuchtere Tukker is."

De foto is ter illustratie.

10 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Jun 2021 om 05:45
  Ikzeg. Hoe je het óók wend of keert, Dit is nooit goed te praten, op Dit moment ,hoor je helaas niet anders. Jonge knapen,áls er een van jullie Dit leest, laat duidelijk zijn, dát het tijd wordt dat jullie wéér respect krijgen voor ouderen. Ik wens onze fctwente man heël veel sterkte toe.
 • 10 Jun 2021 om 17:01
  • Quote van 10 Jun 2021 om 12:45
   Transfer is afgeblazen. We halen alleen nog maar spelers boven de 35.

   On: Wat een helden. Hoop dat ze ze te pakken krijgen.
  Man man wat ben jij vreselijk negatief steeds, ga naar Almelo om daar je gal te spuwen
 • 10 Jun 2021 om 15:52
  Volstrekt onaanvaardbaar. Dat moge duidelijk zijn. Maar zo’n beveiliger moet ook niet de held gaan uithangen, daar hebben we in Nederland politie voor.
 • 10 Jun 2021 om 14:11
  Mijn handen jeuken bij dit soort gastjes. Jammer dat ze niet de beveiliger zijn tegengekomen die ik in gedachten heb.
 • 10 Jun 2021 om 13:50
  Nederland anno 2021
 • 10 Jun 2021 om 12:45
  • Quote van 10 Jun 2021 om 12:11
   Hoelaat word misdjan gepresenteerd iemand een idee
  Transfer is afgeblazen. We halen alleen nog maar spelers boven de 35.

  On: Wat een helden. Hoop dat ze ze te pakken krijgen.
 • 10 Jun 2021 om 12:38
  Het is echt komkommertijd.
 • 10 Jun 2021 om 12:11
  Hoelaat word misdjan gepresenteerd iemand een idee
 • 10 Jun 2021 om 12:00
  Wat een zielige mannetjes. Ik denk dat hun ouders heel trots op ze zijn. Oog om oog, tand om tand..
 • 10 Jun 2021 om 11:47
  Misschien een ideetje met gelijke munt terug te betalen: deze jongeren 1 voor 1 laten aftuigen door een groepje van 8 zware jongens?
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›