''Natuurlijk zijn er wel eens opstootjes, maar dat hoort erbij''

0
''Natuurlijk zijn er wel eens opstootjes, maar dat hoort erbij''

RJ Safety & Security zorgt voor de beveiliging van de Grolsch Veste. Het beveiligingsbedrijf neemt haar taak erg serieus en zorgt voor een maximale veiligheidsgarantie.

Arjen Lammersen, algemeen directeur en eigenaar, geeft tekst en uitleg. "Veel beveiligingsbedrijven rijden enkel surveillance rondes op bijvoorbeeld bedrijventerreinen, maar wij combineren dit met beveiliging op afstand. Zo houden wij alles 24 uur per dag in de gaten", vertelt hij in gesprek met Basis.

Hij stelt dat zijn bedrijf daarin uniek is. "Daarmee weten we ons te onderscheiden. We hebben een combinatie tussen mens en techniek gemaakt. Maar zodra er een melding binnenkomt over een verdachte situatie, dan zijn we uiteraard razendsnel ter plaatse of worden de camerabeelden direct doorgezet naar de meldkamer van de politie".

"Door de week zorgen we bijvoorbeeld voor saliebezetting op de receptie. We lossen de receptioniste af zodra ze klaar is met haar werk en blijven net zo lang totdat iedereen uit het stadion is. Daarna maken we een laatste ronde en sluiten we het stadion af", vertelt hij.

Maar ook de medewerkers van de club worden bij het proces betrokken. "Ook verzorgen wij met ons business unit Opleidingen diverse veiligheidstrainingen voor de medewerkers van FC Twente, zoals een BHV training of ontruimingsoefening. Verder monitoren we 24 uur per dag wat er rondom het stadion en op het trainingscomplet gebeurt." 

Bij wedstrijden wordt er een groot aantal mensen ingezet. "Hoeveel mensen hang af van het risicoprofiel van de wedstrijd. soms zijn het 25 personen, soms 45. We werken nauw samen met de veiligheidscoördinator in het stadion en met de stewards. Natuurlijk zijn er wel eens opstootjes, maar dat hoort erbij. Vaak proberen we die op voorhand te voorkomen. Vanuit ons vakmanschap herkennen we situaties die uit de hand zouden kunnen lopen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›