Drie FC Twente-speelsters opgenomen in Olympische selectie Oranje

Drie speelsters van FC Twente Vrouwen zijn opgenomen in de definitieve selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de Olympische Spelen. Kika van Es, Sisca Folkertsma en Lynn Wilms kregen een uitnodiging van bondscoach Sarina Wiegman.

Wilms is een van de twee debutanten op een groot eindtoernooi. Renate Jansen staat op de reservelijst en reist wel maar naar Tokio. De reserves mogen in geval van blessures of bijzondere omstandigheden worden doorgeschoven. Op het verzoek aan de verantwoordelijke instanties van onder meer Zweden, VS, Canada en Nederland om de selectie uit te mogen breiden, is nog geen officiële reactie gekomen.

FC Twente-keepster Daphne van Domselaar behoorde tot de voorselectie, maar is nu afgevallen en kan een vakantie gaan boeken. De OranjeLeeuwinnen spelen op zaterdag 3 juli nog de 'uitzwaaiwedstrijd' in Nederland tegen Zuid-Afrika. Daarna wacht in Japan nog een oefenwedstrijd achter gesloten deuren. Op de Olympische Spelen zijn Zambia (21 juli), Brazilië (24 juli) en China (27 juli) de tegenstanders.

Selectie OranjeLeeuwinnen: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Sisca Folkertsma (FC Twente), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (Manchester United), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Lize Kop (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (VfL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax), Sari van Veenendaal (PSV) en Lynn Wilms (FC Twente).

Reserves: Anouk Dekker (Montpellier), Loes Geurts (BK Häcken), Renate Jansen (FC Twente) en Inessa Kaagman (Brighton & Hove Albion).

Stand-by: Joëlle Smits (PSV) en Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag).

???? ???????????? ???????????????????????????? ???????????????????? ????#LightItUp pic.twitter.com/8kMutx8KXb

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) June 16, 2021

Onze Olympiërs ??‍????????????

Kika van Es ? #TeamNL ????
Sisca Folkertsma ? #TeamNL ????
Lynn Wilms ? #TeamNL ????

????????????????????! ??????

?? Renate Jansen is opgeroepen als één van de vier reserves. pic.twitter.com/95uX4w7pSE

— FC Twente Vrouwen (@FCTwenteVrouwen) June 16, 2021
Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand