Bleuming: ''Je zag direct dat hij een uitzonderlijk talent was''

1
Bleuming: ''Je zag direct dat hij een uitzonderlijk talent was''

Marko Arnautovic wist via FC Twente door te breken in het internationale voetbal. De Oostenrijkse aanvaller kwam dankzij de goede connecties van zaakwaarnemer Rob Groener in 2006 in Enschede terecht.

"Je zag direct dat hij een uitzonderlijk talent was'', herinnert FC Twente-scout Evert Bleuming zich in De Telegraaf. "Hij was toen al fysiek heel sterk en heel beslissend in zijn acties. En je merkte dat er Balkan-bloed in zit. Hij is heel gepassioneerd en emotioneel. Maak Marko niet boos, want dan is hij op zijn gevaarlijkst. Hij is een winnaarstype, maar ook een jongen met een klein hartje."

Arnautovic ontbreekt donderdagavond tegen het Nederlands elftal vanwege een schorsing. Oud-ploeggenoot Jeroen Heubach zag voor de tv dat de Oostenrijker zich liet gaan na zijn doelpunt tegen Noord-Macedonië. "Marko blijft Marko", lacht Heubach. "Je moet als trainer wel weten hoe je met hem om moet gaan. Dit gedoe is wel weer kenmerkend voor Marko."

"Maar daar staat tegenover dat hij veel waarde voor het team heeft", vervolgt de oud-verdediger. "Hij heeft een goede individuele actie en daarmee een mooie carrière opgebouwd. Al denk ik dat hij er nog meer uit had kunnen halen. Hij had eigenlijk het talent om de absolute top te halen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 17 Jun 2021 om 12:20
    Ik schrijf maar niets meer over onze Evert
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›