Van Roosmalen haalt uit naar Heracles Almelo: ''Geen goed idee''

Marcel van Roosmalen heeft in zijn column voor De Oranjezomer geen spaan meer heel gelaten van Heracles Almelo. Sterker nog: de afgang van het Nederlands elftal op het EK, zou (deels) zelfs de schuld van Heracles Almelo zijn. 

"We komen er ondanks Frenkie de Jong misschien wel nooit meer bovenop. En dat is allemaal de schuld van Tom Egbers", sprak de Vitesse-fan. "Niets tegen de persoon, integendeel, maar juist omdat Egbers zo'n gedegen en sympathieke journalist is, heeft hij ons in slaap gebracht met zijn openlijk beleden liefde voor Heracles Almelo", constateert Van Roosmalen. 

"Als Heracles Almelo de norm wordt zijn we verloren", vervolgt hij kritisch. "Heracles Almelo is als alles bedekkend groen slijm wat uit zichzelf alleen maar meer groen slijm aanmaakt. We zitten ondertussen al helemaal onder en het wordt meer en meer. Kunstgras, wie begon daarmee? Heracles Almelo. Wout Weghorst? Heracles Almelo", aldus Van Roosmalen.

"Het voetbal van het Nederlands elftal? Heracles Almelo. Dat Oranje klapvee op de tribunes? Heracles Almelo. Nico-Jan Hoogma die gaat over de nieuwe bondscoach? Heracles Almelo", legt hij uit. "Jan Smit, de deurwaarder die als commissaris bij de KNVB Nico-Jan Hoogma heeft neergezet? Heracles Almelo. Heracles Almelo kwalificeerde zich één keer voor Europees voetbal en werd toen in de voorronde uitgeschakeld door FC Arouca: het Heracles Almelo van Portugal", blikt Van Roosmalen terug. 

"Heracles Almelo is een sleutelhanger aan je broekriem, een bierfles met een beugel en jeugdpuistjes in je hele gezicht. Heracles Almelo is een gehaktbal op je brood, stenen van een viaduct gooien en op je brommer met je ogen dicht tegen een muur rijden", stelt hij. "De mascotte van Heracles is een konijn met grote tanden. Hij heet Bultje, ik heb daar verder geen oordeel over. Behalve dan dat ik het geen goed idee vind om de man die daar verantwoordelijk was, Nico-Jan Hoogma, te laten bepalen wie de nieuwe bondscoach wordt", besluit Van Roosmalen veelzeggend. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand