Academie ontwikkelt leerplan: ''Jongens helpen daarmee om te gaan''

0
Academie ontwikkelt leerplan: ''Jongens helpen daarmee om te gaan''

Maryline Lapaire studeerde Psychologie en behaalde een Master in Sport- en prestatiepsychologie. In 2018 deed ze een stage bij de voetbalacademie van FC Twente en nu gaat ze helpen met het ontwikkelen van een leerplan topsport voor jonge voetballers.

"Ik heb zelf op een hoog niveau gedanst”, vertelt Maryline Lapaire in gesprek met de FC Twente/Heracles Academie. "Dat is mijn eigen ervaring met topsport. Net als de spelers binnen de Academie volgde ik mijn trainingen (balletlessen) naast dat ik naar school ging. Maar ik merkte dat het niet mijn wereld was. Dat was mijn eerste aanraking met hoeveel invloed je mindset heeft."

Ze is vol lof over de academie. "Ik vind het schitterend waar de FC Twente/Heracles Academie momenteel mee bezig is. Veel jongens willen niets anders dan profvoetballer worden. Maar je hebt niet verloren als je het niet haalt. De Academie moet als ondersteuning bieden voor je gehele ontwikkeling als mens. Voetbal is een snelkookpan van emoties en ervaringen. Ik wil de jongens helpen daar zo goed mogelijk mee om te gaan."

In het leerplan topsport zal Guus Dierickx zich bezighouden met de voeding van de jongeren. "Deze zijn behalve voor de spelers ook voor hun ouders bestemd", vertelt Guus Dierickx. "In die workshops behandelen we onder andere welke voeding geschikt is voor op trainingskamp, maar ook welke voeding geschikt is voor en na de wedstrijd en wat het nut is van supplementen. Hierbij zullen alle facetten van voeding aan bod komen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›