Sherida Spitse mist Olympische Spelen: ''Droom spat uiteen''

1
Sherida Spitse mist Olympische Spelen: ''Droom spat uiteen''

Een flinke tegenvaller voor de OranjeLeeuwinnen. Sherida Spitse moet een streep zetten door deelname aan de Olympische Spelen.

De oud-speelster van FC Twente Vrouwen heeft op de training in Japan een knieblessure opgelopen en is daardoor voorlopig niet inzetbaar. Bondscoach Sarina Wiegman heeft Joëlle Smits, die ook een verleden bij FC Twente heeft, als vervanger bij de selectie gehaald. Smits stond op de standby-lijst en zou tot de eerste poulewedstrijd van komende woensdag meetrainen met de selectie.

Spitse, die met 188 interlands recordinternational is, is flink aangeslagen doordat ze de Olympische Spelen moet missen. "En opeens spat die grote droom uiteen… Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelofelijk pijn dit doet", laat ze weten via Twitter.

"Topsport is mooi, maar kan zoals vandaag ook keihard zijn. Helaas ben ik net voordat de Olympische Spelen beginnen geblesseerd geraakt aan mijn knie. En houdt mijn Olympische droom hier op", aldus Spitse. Nederland treft in de groepsfase van het Olympisch voetbaltoernooi achtereenvolgens Zambia (21 juli, 13.00 uur), Brazilië (24 juli, 13.00 uur) en China (27 juli, 13.30 uur).

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Jul 2021 om 18:38
    Ikzeg. Dit doet zeker pijn, helaas is het u over komen, ik hoop dat u revalidatie snel op gang komt ,en ik wens u heel veel sterkte toe.
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›