Jans over oefenduels met ADO: ''Dit is een goede oplossing''

1
Jans over oefenduels met ADO: ''Dit is een goede oplossing''

FC Twente neemt het zaterdag in twee oefenwedstrijden op tegen ADO Den Haag. De ploegen spelen een keer 75 minuten en een keer 45 minuten tegen elkaar. Trainer Ron Jans wil zijn selectie conditioneel maximaal op niveau krijgen.

In twee keer 45 minuten kan dat niet. "Wel in de eerste wedstrijden van de voorbereiding, dan bouw je het op en spelen twee ploegen een helft", zegt Jans tegen Tubantia. "Later in de voorbereiding speelt een deel 60 minuten en de tweede groep nog maar een half uur. Uiteindelijk krijgt die groep amper nog speeltijd en moet ze extra trainen. Dit is een goede oplossing. Tegen PEC Zwolle speelden we ook twee keer een uur."

De technische staf ziet morgen dus twee wedstrijden. "Nog liever had ik twee keer 90 minuten gespeeld, maar dat was een te groot risico", zegt Jans. "Volgende week spelen we vlak na elkaar tegen Arminia Bielefeld (zaterdag 31 juli) en Venezia (dinsdag 3 augustus), en dan spelen twee groepen 90 minuten.”

"We werken toe naar de wedstrijd tegen Lazio Roma, een week voor de competitie." Wie dat duel ziet, weet wie er beginnen in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard. "Zeker negen spelers die tegen Lazio spelen, zullen een week later ook beginnen", aldus Jans.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 Jul 2021 om 11:19
    Heerlijk gevoel hè. Dat de competitie er weer aan zit te komen en dat je zelfs weer blij wordt van een oefenwedstrijd tegen ADO ;)
Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›