Jan van Staa: ''Hele goede zet geweest om die jongen te halen''

0
Jan van Staa: ''Hele goede zet geweest om die jongen te halen''

FC Twente heeft de selectie voor komend seizoen al aardig op orde. Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa is onder de indruk van het team van de Tukkers, maar plaatst wel een kanttekening.

"Als iedereen fit en in vorm is, geeft dat vertrouwen", zegt Van Staa bij VoetbalTijd. "Alleen Ron Jans en zijn staf komt daar bijna niet aan toe om het ideale elftal bij elkaar te vinden. Dan is die weer geblesseerd en blijft een ander maanden weg. Dus je moet kijken wanneer die fit terugkomen. Als iedereen fit zou zijn, ziet het er zeker goed uit."

Van Staa denkt dat een belangrijke rol is weggelegd voor Robin Pröpper. "Pröpper heeft een bepaalde leeftijd en ook de uitstraling als leider", meent hij. "Hij draagt nu zelfs de aanvoerdersband nu Brama er even niet is en dat geeft aan dat ze een bepaalde verwachting van die jongen hebben. Dat straalt hij ook uit en kan hij ook aan. Met die druk moet hij omgaan."

"Hij is een speler die dat al gepresteerd heeft bij Heracles en de Eredivisie kent", vervolgt Van Staa. "Qua leeftijd kan hij ook nog jaren mee op een behoorlijk niveau. Dus wat dat betreft is het een hele goede zet geweest om die jongen daar naartoe te halen. Nu moet hij het laten zien, want aan het verwachtingspatroon en het volle stadion bij FC Twente zal hij ook aan moeten wennen. In potentie heeft hij natuurlijk alles mee om daar de leider achterop te zijn en die heeft FC Twente ook hard nodig."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›