Van der Vaart: ''Hij heeft zich goed ontwikkeld bij FC Twente''

0
Van der Vaart: ''Hij heeft zich goed ontwikkeld bij FC Twente''

Rafael van der Vaart is onder de indruk van Danilo, die in de voorbereiding weer de kans krijgt bij Ajax. De Braziliaan, die vorig seizoen verhuurd werd aan FC Twente, scoorde woensdagavond in de oefenwedstrijd tegen Leeds United (4-0).

Sébastien Haller startte in de eerste helft, maar wist niet te scoren. Van der Vaart zag dat zijn vervanger Danilo, die na 68 minuten inviel, dat wel deed. "Het is nooit leuk als je concurrent wel en jij niet scoort, maar daar zal hij niet wakker van liggen", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Het is wel lekker om zo'n Danilo achter de hand te hebben als Ajax. Hij heeft zich goed ontwikkeld bij Twente, al had hij daar ook een moeilijke fase."

Volgens de analist zijn Haller en Danilo twee verschillende spitsen. "Haller moet echt met zijn kont draaien en dan iets proberen te creëren. Met Danilo heb je gewoon wat meer diepgang en snelheid. Ik zou hem er zeker bijhouden", aldus Van der Vaart, die tegen Leeds United niet onder de indruk was van Haller.

"Haller moet een aanspeelpunt zijn, maar ik vind hem gewoon nog een beetje tegenvallen", reageert de oud-Ajacied. "Als je dan Tadic hebt, die zie ik ook graag in de spits. Je hebt Berghuis, dan kun je ook Antony of Neres op links zetten. Daar zullen ze wel heel erg in gaan variëren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›