''Luka Ilic moet in staat zijn om zeven of acht goals te maken''

3
''Luka Ilic moet in staat zijn om zeven of acht goals te maken''

FC Twente hoopt het middenveld deze week nog te versterken met Michel Vlap en Michal Sadílek om zo meer doelpunten te maken. Trainer Ron Jans denkt echter dat ook de huidige middenvelders in staat moeten zijn om meer hun stempel te drukken.

"Als je kijkt naar de cijfers dan moeten wij ons op het middenveld verbeteren met meer goals, assists en key passes, waardoor je ook anderen in kansrijke situaties brengt. Dat moet omhoog", zegt Jans bij Tukkerproat. "Ook in de opbouw van achteruit vind ik dat ons middenveld zich nog kan ontwikkelen, maar dat kan ook heel veel met spelers die er al waren."

"Als je kijkt naar Bosch, Roemeratoe, Zerrouki en Staring, dat zijn allemaal jongens die volgens mij beter moeten kunnen worden", vervolgt Jans. "Wat we echt stimuleren is dat we niet met twee controleurs willen spelen, maar dat één van die controleurs ook meer diepgang moet pakken, van afstand moet schieten."

In de voorbereiding wist Zerrouki al een aantal keer te scoren. "Die heeft het wel in zich om aanvallend meer aanwezig te zijn, denk ik. Ze moeten wel knokken om ook diezelfde speelminuten te krijgen. Als er een '10' bij komt, wordt de concurrentie alleen maar groter. En Ilic moet ook gewoon in staat zijn om zeven of acht goals te maken en ook dat aantal assists", aldus Jans.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 6 Aug 2021 om 10:49
    Ik weet meestal pas na 50 minuten dat ie meedoet
  • 5 Aug 2021 om 23:01
    Kan niet afmaken
  • 5 Aug 2021 om 23:01
    Kan niet afmaken
Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›