Van Wolfswinkel krijgt kritiek: ''Dat bepaalt die wedstrijd''

2
Van Wolfswinkel krijgt kritiek: ''Dat bepaalt die wedstrijd''

FC Twente verloor voor de interlandbreak met 2-0 bij SC Cambuur. Op de nederlaag was weinig af te dingen, maar volgens voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa had het heel anders kunnen lopen.

Van Staa licht bij De Oosttribune de kans van Ricky van Wolfswinkel in de veertigste minuut eruit. "Kijk naar de klok en de stand (0-0, red.). Dan komt er zo'n voorzet en met een spits van dat kaliber...", doelt Van Staa op de kopbal van Van Wolfswinkel die naast ging.

Volgens de analist moet die kans een doelpunt opleveren. "Dan staat het ook weer 0-1, dat bepaalt die wedstrijd gewoon. Het hakje van Ilic is goed, een prima voorzet van Troupée en die hoeft Van Wolfswinkel alleen maar binnen te knikken. Naar de grond, eerste paal, dan zit-ie gewoon. Hij heeft waarschijnlijk teveel tijd, maar hij staat binnen de vijf meter... En dan sta je met 0-1 voor", aldus Van Staa.

Clubwatcher Tijmen van Wissing meent dat Van Wolfswinkel zo'n kans normaal wel maakt. "Hij kan wel goed koppen. Dat heeft hij bij Vitesse wel laten zien, zelfs in de bekerfinale nog. Maar het was een 'luie' bal, geen makkelijke bal om binnen te werken", zegt Van Wissing over de voorzet van Troupée. "Maar hij moet in ieder geval op goal." De beelden zijn hieronder te zien.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 8 Sep 2021 om 17:16
  • Quote van 8 Sep 2021 om 15:21
   Snee von gestern
  Een natte of een droge snee?
 • 8 Sep 2021 om 15:21
  Snee von gestern
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›