Jans: ''Misschien hebben we er zelf iets te licht over gedacht''

1
Jans: ''Misschien hebben we er zelf iets te licht over gedacht''

Ron Jans en zijn FC Twente beleefden een schitterende avond tegen FC Utrecht, tegen wie er met 1-0 werd gewonnen. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn in Enschede.

"We hadden de backs nog veel meer moeten gebruiken", oordeelde Jans in gesprek met Voetbal International. "Vooral met Sadílek aan de linkerkant. Utrecht merkte dat wij met drie opbouwden, waardoor ze iets anders gingen staan. Daardoor kregen wij ruimte voor de backs. Dan moet je doorvoetballen of diepte zien. We wilden niet in de val lopen. Utrecht scoort vooral uit spelhervattingen en omschakelmomenten. Dat zag je ook aan de kansrijke situatie die Utrecht tegen ons kreeg."

Wel zag Jans dat het publiek FC Twente over de streep trok. "Er is nu weer publiek en Fortuna en Cambuur maakten gebruik van de thuissituatie. Knokken en duelleren, zoals wij ook tegen Ajax deden. Ook tegen Utrecht was het een knokwedstrijd. Maar wij moeten het ook in uitwedstrijden kunnen. Dat is tot nu toe nog niet gelukt, dus daar ligt voor ons de uitdaging."

FC Twente kocht veel goede spelers in. "Het verwachtingspatroon is omhoog gegaan en dat is bij onszelf ook. We willen het beter doen dan vorig jaar. Maar als je kijkt naar onze selectie zijn er verschillende spelers om verschillende redenen nog niet bij. Misschien hebben we er zelf iets te licht over gedacht. We hebben twee wedstrijden verloren die we helemaal niet hoefden te verliezen. Dat is iets dat we moeten ontwikkelen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Sep 2021 om 13:23
    Illic voorlopig uit de basis laten Ron. Mede dankzij zijn veel te slappe optredens verloor FC Twente de slag tegen Fortuna en Cambuur op het middenveld......
Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›