Ten Voorde geniet van FC Twente-aanvaller: ''Hij is een ratje''

1
Ten Voorde geniet van FC Twente-aanvaller: ''Hij is een ratje''

Daan Rots speelde tot ieders verrassing vanuit de basis in het duel tussen FC Twente en FC Utrecht. Leon ten Voorde was onder de indruk van zijn wedstrijd, waar hij ook zag dat Rots de lat voor zichzelf hoog legde.

"Ik sprak met Rots en Hilgers, de jongelingen van FC Twente, toen zeiden ze: nee, zo willen we niet meer genoemd worden. Dat is te makkelijk en hebben we een excuus om te falen. Wij willen nu als volwassen profs beoordeeld en veroordeeld worden. Ze zeiden: we hebben voor onszelf de lat ook hoger gelegd", stelt Ten Voorde in gesprek met De Ballen Verstand van de TC Tubantia.

Die drive bevalt Ten Voorde en dus begrijpt hij dat FC Twente hem bij de selectie wilde laten. "FC Twente wilde Thijs van Leeuwen verhuren en wilde Daan Rots houden. Wij hebben op deze plek gezegd: ik snap dat. Misschien is Van Leeuwen in aanleg talentvoller, maar Rots kun je in de spits zetten en op de zijkant."

Ten Voorde ziet veel positiefs in de aanvaller. "Hij is in de goede zin van het woord 'een ratje'. Die houdt tegenstanders bezig, die is niet bang om een schop uit te delen aan Warmerdam. Hij vliegt erin, dat is een handenbindertje. Als Daan Rots in het veld komt in de laatste tien minuten, die vliegt er wel in. Dan gebeurt er wat", besluit hij.

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Sep 2021 om 23:17
    De lat hoger gelegd. Zo hoort het ook. Ze zullen vast nog wel een mindere periode krijgen, maar daar kom je sterker uit.
Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›