''Menig zei: mevrouw, je hebt mijn gebakken eitje van me afgepakt''

9
''Menig zei: mevrouw, je hebt mijn gebakken eitje van me afgepakt''

FC Twente heeft Titia van der Stelt een jaar geleden aangesteld als voedingsdeskundige. De spelers van de Enschedese club hebben gemerkt dat er een nieuwe wind waait op het gebied van voeding.

Van der Stelt heeft de menu's aangepast en spelers zijn onderverdeeld in small, medium en large. "Soms zie je de spelers kijken: Waarom krijg ik zo weinig en hij zo veel?", vertelt ze in gesprek met TC Tubantia. "Als ze echt meer willen, kan dat, hier heerst geen Oost-Duits regime. Ik leg uit wat ze eten en wat het met ze doet. Of dat ik liever wil dat ze later nog wat nemen, het beter verdelen."

Er zijn ook dingen geschrapt, zoals dagelijks een gebakken eitje. "Queensy Menig zei op de eerste dag: 'Mevrouw, je hebt mijn gebakken eitje van me afgepakt'. Ook Ricky van Wolfswinkel wil graag een ei uit de pan. Af en toe kunnen we dat doen, maar niet elke dag", aldus Van der Stelt, die zich niet laat overhalen.

"Ik ga de discussie niet aan, met niemand", is ze duidelijk. "Het maakt niet uit wie er voor me staat en hoeveel hij verdient. Je kunt alles kapotredeneren, maar we zijn er om een topsportklimaat te creëren. Ik geloof wel dat het anders en beter is dan vroeger. Sporters zijn meer met hun lijf bezig. Misschien komt het ook wel door Instagram."

De voedingsdeskundige geeft aan wat een 'medium' speler dagelijks ongeveer eet. Hij moet zo'n 3500 calorieën binnen krijgen. "In de ochtend een schaaltje havermout met melk en fruit en een boterham met een eitje. Soms nog een banaan. Als lunch een kalfsschnitzel, zoete aardappel, broccoli en salade. Toe wat fruit. Na de tweede training een herstelsmoothie met fruit en een plakje bananenbrood." 's Avonds staat er dan nog een diner met van rijst, pasta, aardappels, vlees en groenten klaar.

Foto: NESImages.nl

9 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 15 Sep 2021 om 17:25
  • Quote van 15 Sep 2021 om 10:16
   Mevrouwtje draait een beetje door heb ik de indruk. Ik heb liever dat ze 10 eieren eten. En veel scoren dan hongerl hebben op hun banaan en futloos zijn.
  10? Dan word ze goed in andere dingen dan voetbal denk ik..
 • 15 Sep 2021 om 17:22
  Met Titia van der Stelt kun je best wel eens een schaaltje havermout met melk en fruit eten hoor.
 • 15 Sep 2021 om 16:55
  • Quote van 15 Sep 2021 om 13:48
   Theo Janssen had hier niet gespeeld onder mevrouw.
  Onzin. Theo is nergens zo fit geweest als bij FCT. TvdS heeft ruime ervaring in onder andere het wielrennen. Als sportdiëtist moet je gewoon een combinatie aanbieden van gezond en lekker. Als het niet te eten is werkt het niet. Dan krijg je de sporters niet mee.
 • 15 Sep 2021 om 13:48
  Theo Janssen had hier niet gespeeld onder mevrouw.
 • 15 Sep 2021 om 11:57
  • Quote van 15 Sep 2021 om 10:40
   Daarom is Menig dus toch naar Servië. Daar krijgt hij sowieso wel eitjes.
  Nee Menig kreeg gewoon wat hij is, een zachtgekookt ei
 • 15 Sep 2021 om 10:40
  Daarom is Menig dus toch naar Servië. Daar krijgt hij sowieso wel eitjes.
 • 15 Sep 2021 om 10:26
  Ik zelf hoef dat gezonde voer absoluut niet, maar de heren profs moet dit gewoon vreten om te presteren. Geen geklaag, vreten wat de pot schaft!
 • 15 Sep 2021 om 10:16
  Mevrouwtje draait een beetje door heb ik de indruk. Ik heb liever dat ze 10 eieren eten. En veel scoren dan hongerl hebben op hun banaan en futloos zijn.
 • 15 Sep 2021 om 09:16
  Is het geen Titia ipv Iris???
Sunday 19 September 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›