''Toen ik bij FC Twente speelde, was ik bijna rond met Heerenveen''

0
''Toen ik bij FC Twente speelde, was ik bijna rond met Heerenveen''

Joshua John kent tot nu toe een opmerkelijke loopbaan. De voormalig FC Twente-aanvaller, die na zijn vertrek bij het gedegradeerde VVV-Venlo nog altijd zonder club zit, heeft onder andere in de Champions League gespeeld. 

"Toen ik bij FC Twente speelde, was ik bijna rond met Heerenveen toen FC Nordsjælland voorbij kwam", vertelt hij op de website van In de Hekken. "Zij waren net kampioen van Denemarken geworden toen en wilde mij een jaar huren zodat ik speeltijd kon opdoen", aldus John.

"Dan krijg je dus de kans om Champions League te spelen… Ja, zeg dan maar eens nee", vervolgt hij enthousiast. "Dan rolt er een poule met Juventus, Shaktar en Chelsea uit de koker. Spelen op Stamford Bridge is wel een van de hoogtepunten van mijn carrière", constateert John.

"Het stadion doemt uit het niets op vanuit een woonwijk", legt hij uit. "En als je daar op het veld staat de dag van tevoren komt het besef wel echt binnen. Op de wedstrijddag zelf ga je toch dromen van wat er allemaal kan gebeuren. En als dan voor de wedstrijd het Champions League deuntje klinkt is het echt kippenvel. Dan raak je extra gemotiveerd", constateert John. 

"Op een vol Stamford Bridge tegen de winnaar van de Champions League van het seizoen ervoor. Dat is het hoogste podium wat er is", beseft hij. "Ik rende die wedstrijd als een bezetene achter elke bal aan, zoveel energie als ik had. Het was zonder overdrijven een droom die uitkwam. Ik heb de shirtjes van Oscar en Ramires nog altijd", besluit John trots. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›