Van Leeuwen blikt terug: ''Was echt een verschrikkelijke periode''

9
Van Leeuwen blikt terug: ''Was echt een verschrikkelijke periode''

NEC staat na vier competitiewedstrijden op een gedeelde derde plek met zeven punten. Ted van Leeuwen, die sinds februari 2021 technisch directeur is bij de club uit Nijmegen, is na de onverwachte promotie druk bezig geweest met de zoektocht naar directe versterkingen.

"Het was echt een verschrikkelijke periode", blikt hij terug op de website van de NOS. "Alles duurde ontzettend lang, er zat geen geld in de markt en vanwege corona hadden clubs veel spelers niet zelf zien spelen. Dat maakte iedereen voorzichtiger en heeft geleid tot veel huurspelers", aldus Van Leeuwen.

Toch slaagde hij er in om spelers als Mikkel Dueland (Dinamo Kiev) en Ali Akman (Eintracht Frankfurt) op huurbasis naar Nederland te halen. "Ali begint al een cultheld te worden", constateert hij. "Die heeft alles wat ze hier mooi vinden in Nijmegen. En Duelund is een toptalent, maar niemand kende hem. Hij schoot ons een keer in zijn eentje overhoop met Midtjylland tegen Esbjerg", blikt Van Leeuwen terug.

"Als je vijf transfers doet en er slagen er drie, dan heb je het goed gedaan. Er mislukken er altijd een paar", vervolgt hij realistisch. "Je neemt soms een gok. Met Pedro Ruiz bijvoorbeeld, die we voor twee jaar huren van Olympique Marseille. Een exceptioneel goede speler, die door blessureleed twee jaar niet heeft gespeeld. Het duurt nog minstens een week of zes voordat hij er staat", aldus Van Leeuwen.

"Een speler van zijn kaliber is het wachten waard", vervolgt de ervaren bestuurder, die ook blij is met de inbreng van routiniers als Iván Márquez en Lasse Schöne. "Dat zijn spelers die je overeind houden. Je hebt twee of drie steunpilaren nodig. Een speler als Lasse, als je die kunt krijgen, is echt een bonus."

 

9 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 Sep 2021 om 14:03
  Terror Ted leert het NOOIT. Hoogmoed komt voor de val. De geschiedenis leert. Ted komt, Ted geeft bakken geld uit, Ted levert een schijnprestatie, Ted moet vertrekken, en de boel stort in. De club in nood. Dit overkwam Twente, Esjberg en Twente nogmaals. NEC zal niet anders zijn.
  En NEIN promoveren met FCT in de KKD was geen knappe prestatie. We hadden 5 ED waardige spelers in de gelederen en een astronomisch budget in verhouding tot de rest. Het voetbal was niet om aan te gluren, met regelmaat werden we op het middenveld overlopen. Gekocht kampioenschap, Het spiet mie donders.
  De enige reden dat ze zo hoog staan is dat ze een ULTRA makkelijk programma hebben. Zwolle, W2, Heracles, Sparta. Plus redelijk wat mazzel in de wedstrijden, zoals een vroege rode kaart tegen Heracles.
  Uiteindelijk komen ze bij de laatste 5 te staan. Denk dat Zwolle direct gaat degraderen. De rest, RKC, Sparta, Cambuur en hopelijk blijft Twente uit de regionen weg.
 • 17 Sep 2021 om 21:30
  • Quote van 17 Sep 2021 om 16:30
   Eens
  Oneens… halen brama was meest cruciale en dat was niet zijn week. Niveau comp was dat jaar vooral enorm laag. Team heeft gepresteerd ted heeft alleen geprobeerd zichzelf te verrijken. Man is altijd opgehemeld om zijn grote netwerk in de media. Waar heeft hij dat precies opgebouwd? Cyprus, vitesse? En ook mu vist hij weer uitzelffde eenzijdige vijver. Vergeten dat hij altijd riep dat er geen nederlanders beschikbaar waren. Hlgezien hoe er nu spelers worden binnegehaald? Iwts beter rondkijken. Waardeloze td en tevens een van de veroorzakers van een bijna blijvende rel tussen twee clubiconen
 • 17 Sep 2021 om 16:30
  • Quote van 17 Sep 2021 om 13:27
   Zo onderschat bij Twente hè. Iedereen brandde hem vaak af, maar heeft ons naar de eredivisie gebracht en dat mag met het budget van toen een geweldige prestatie genoemd worden.
  Eens
 • 17 Sep 2021 om 15:34
  Man is erg vol van zich zelf nu een gedeelde 3e plek en hij trekt zijn bek weer open. Zal hem vast uit de droom halen na 25 wedstrijden staat NEC weer bij de onderste 7 ploegen en word het knokken voor lijfsbehoud benieuwd wat hij dan te melden heeft. Maar dan op NEC fans a.u.b
 • 17 Sep 2021 om 13:27
  Zo onderschat bij Twente hè. Iedereen brandde hem vaak af, maar heeft ons naar de eredivisie gebracht en dat mag met het budget van toen een geweldige prestatie genoemd worden.
 • 17 Sep 2021 om 13:04
  Nec fanpagina?
 • 17 Sep 2021 om 13:04
  Nec fanpagina?
 • 17 Sep 2021 om 12:41
  Herkenbaar verhaaltje weer. Moeilijk, moeilijk, exceptionele apwler die door pecht niet heeft gespeeld en vooral interviews geven wanneer het goed gaat
 • 17 Sep 2021 om 12:41
  Herkenbaar verhaaltje weer. Moeilijk, moeilijk, exceptionele apwler die door pecht niet heeft gespeeld en vooral interviews geven wanneer het goed gaat