Van der Kraan: ''Overtuigd dat we dit seizoen winst gaan maken''

1
Van der Kraan: ''Overtuigd dat we dit seizoen winst gaan maken''

Paul van der Kraan kreeg de taak om FC Twente door een aantal extreem zware financiële tijden te leiden. Dat ging met ups en downs, zag hij zelf ook.

"Als je een herfinanciering doet, haal je nooit het optimale resultaat. Je blijft altijd ergens hangen, omdat de ene partij niet verder wil gaan dan de andere wil. Je blijft dan in het midden hangen. Als je echt verder wilt komen, dan zul je de komende tijd nog een keer moeten kijken naar de schuldpositie en hoe je daar mee om moet gaan", vertelt hij in gesprek met TC Tubantia.

Er is echter ook progressie. "We hebben al wel grote stappen gezet. De schuld is in 2,5 jaar tijd teruggebracht van 43 miljoen plus naar 32 miljoen. We hebben de laatste jaren de rente en de aflossingen netjes betaald en we hebben her en der nog wat schulden afgekocht. We hadden zelfs weer zwarte jaarcijfers, alleen heeft corona ervoor gezorgd dat de schulden weer wat toenamen."

Dat zag men vooral terug in het afgelopen seizoen. "We hebben het voorbije seizoen een verlies geleden van ongeveer 2 miljoen. Als we corona niet hadden gehad, waren we doorgegaan. De begroting van dit jaar laat ook nog een verlies zien, maar nu het stadion weer vol mag, ben ik ervan overtuigd dat we dit seizoen winst gaan maken."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Sep 2021 om 15:29
    Dezelfde elf als tegen utrecht aldus ten voorde