Jans: ''Hij zal zichzelf niet zo snel een complimentje geven''

0
Jans: ''Hij zal zichzelf niet zo snel een complimentje geven''

FC Twente won zondagmiddag met 1-4 op bezoek bij Vitesse. Robin Pröpper was de opvallendste man aan Twentse zijde. De verdediger scoorde tweemaal en dus lijkt het een goede optie om hem in de spits te zetten.

"Nee, laat hem maar lekker staan", lacht trainer Ron Jans voor de camera van RTV Oost. "Maar dit is gewoon niet te verklaren dat hij elke keer weer het goudhaantje is. De 1-0 en de 3-0 waren eigenlijk wel zo'n beetje de beslissing in de wedstrijd. Weer Robin, maar we gaan hem niet op een andere positie zetten."

Pröpper was na afloop zelf blij met zijn goals, maar ook kritisch over zijn rol bij het enige tegendoelpunt. "Dat vind ik wel mooi", reageert Jans. "Hij zal zichzelf niet zo snel een complimentje geven. Hij heeft een heel goed zelfbeeld en kijkt altijd naar verbeterpunten. Darfalou was zijn man en die kopt de 1-4 binnen en het is mooi dat hij daarvan baalt."

Jans had zo'n ruime zege in Arnhem niet verwacht. "Nee, 1-4 zou wel heel arrogant zijn", meent hij. "Maar je weet wel dat je hier kunt winnen, maar ook verliezen. We hebben in ieder geval laten zien dat we ook in uitwedstrijden diezelfde energie kunnen brengen en ook punten kunnen pakken. Het begint altijd met de instelling, energie, strijd en passie en dan gaat het om de momenten in de wedstrijd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›