AZ mist sterkhouder in duel met FC Twente: ''Het is mijn schuld''

4
AZ mist sterkhouder in duel met FC Twente: ''Het is mijn schuld''

FC Twente neemt het donderdagavond in eigen huis op tegen AZ. De bezoekers uit Alkmaar moeten het dan stellen zonder Jordy Clasie, die voor twee wedstrijden geschorst is.

De middenvelder van AZ kreeg zondagmiddag een directe rode kaart in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Clasie werd op slag van rust al van het veld gestuurd. Na ingrijpen van de VAR besloot scheidsrechter Serdar Gözübüyük een rode kaart te geven voor de tackle op Luca De La Torre.

"Mijn rode kaart reken ik mezelf aan, het is mijn schuld", trok Clasie na afloop het boetekleed aan voor de camera van ESPN. "Toen ik zag dat de scheidsrechter ging kijken, had ik al het gevoel dat hij het ging terugdraaien."

"Ik als ervaren speler mag nooit in zo'n moment komen", vervolgt de middenvelder. "Dat mag mij gewoon niet gebeuren. Ik ben misschien iets te enthousiast geweest op dat moment. Dit is nooit mijn intentie geweest, laat dat duidelijk zijn."

Clasie heeft zijn excuses aangeboden aan zijn medespelers. "Dat deed ik al in de rust, maar die jongens moesten toen nog een hele helft spelen. Na de wedstrijd heb ik nog een keer mijn excuus aangeboden", aldus de routinier, die AZ met 3-2 zag verliezen bij Heracles Almelo.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Sep 2021 om 18:30
  • Quote van 20 Sep 2021 om 18:02
   Graag zie ik Oosterwolde weer terug keren op linksback. Liminos mag ook vervangen worden door misidjan of cleonise.. verder gewoon laten staan !
  Waarom dit allemaal kijk nu gewoon eens de wedstrijd tegen Utrecht en deze tegen vitesse de spelers gaan elkaar beter vinden en knokken deden ze in beide wedstrijden gewoon nog een aantal wedstrijden laten staan er wordt tenminste voor elke meter gevochten.
 • 20 Sep 2021 om 18:02
  Graag zie ik Oosterwolde weer terug keren op linksback. Liminos mag ook vervangen worden door misidjan of cleonise.. verder gewoon laten staan !
 • 20 Sep 2021 om 17:40
  • Quote van 20 Sep 2021 om 17:12
   En dat moet een gemis zijn ?
  Voor az wel. Vergelijkbaar met Bosch bij ons. Sommige vlakken beter en sommige juist niet. Niet het materiaal wat je wil als je 3e wil worden.
 • 20 Sep 2021 om 17:12
  En dat moet een gemis zijn ?
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›