'Jayden Oosterwolde vertegenwoordigt als linksback kapitaal''

FC Twente heeft twee wedstrijden op rij gewonnen en dus lijkt trainer Ron Jans geen reden te hebben om te sleutelen aan zijn elftal. De oefenmeester heeft echter steeds meer keuzes en dus sluit clubwatcher Leon ten Voorde veranderingen niet uit.

Zo is het de vraag wat Jans met de linksbackpositie gaat doen. Daar speelde de afgelopen twee duels middenvelder Michal Sadílek. "Oosterwolde en Smal zijn inmiddels weer fit en inzetbaar en daarmee heeft Jans opeens drie opties voor een positie, die normaliter bij veel andere clubs juist karig is bezet", schrijft Ten Voorde in TC Tubantia.

"In het hart van de defensie heeft Jans geen reden Mees Hilgers uit het elftal te halen", vervolgt de journalist. "Julio Pleguezuelo is hersteld van zijn zware knieblessure, maar de Spanjaard zal geduld moeten hebben. Dario Dumic is in de pikorde voorbij gestreefd."

Jayden Oosterwolde speelde ook drie wedstrijden in het centrum van de defensie, maar dat lijkt nu geen optie meer. "Als linksback vertegenwoordigt Oosterwolde het kapitaal, zeker nu hij voor een extra seizoen heeft bijgetekend", aldus Ten Voorde, die ook beseft dat het ten koste kan gaan van Sadílek.

"Keert hij terug op het middenveld en zo ja: voor wie dan?", vraagt Ten Voorde zich af. Wout Brama kan mogelijk nog geen drie wedstrijden in de week aan. "Maar de aanvoerder heeft aangetoond dat hij in de sturing nog altijd van grote waarde is. Met Brama aan zijn zijde, speelt Ramiz Zerrouki ook beter." Voorin krijgt mogelijk Virgil Misidjan de kans. Dan zal dan waarschijnlijk ten koste gaan van Dimitris Limnios.

Wat gaat de trainer doen met de linksbackpositie? Waar gaat Sadilek spelen en voor wie komt Misidjan in de ploeg? #fctwente
https://t.co/iGSNwVxDwu

— Leon ten Voorde (@deBankzitter) September 22, 2021

Foto: NESImages.nl

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand