Jans: ''Ik verwacht dat er zondag meer keuzes worden gemaakt''

1
Jans: ''Ik verwacht dat er zondag meer keuzes worden gemaakt''

FC Twente neemt het donderdagavond in eigen huis op tegen AZ. Het is de vraag of trainer Ron Jans zijn ploeg gaat wijzigen na de zeges op FC Utrecht en Vitesse. De oefenmeester wil niet op namen ingaan.

"Je overweegt alles, maar het belangrijkste is dat je kijkt naar de laatste prestatie", zegt Jans voor de camera van 1Twente Enschede. "Van daaruit ga je kijken wie je opstelt", aldus Jans, die niet altijd vasthoudt aan 'never change a winning team'. "Ik hecht totaal geen waarde aan het woord 'never'. Maar het biedt wel vastigheid."

Jans weet dat hij voldoende mogelijkheden heeft om het elftal te veranderen. "Alleen als ik zondag naar de bank keek, dan denk ik: jeetje, we kunnen echt wisselen en hebben concurrentie. Als iemand niet helemaal fris is, dan zien we dat wel", reageert Jans.

De oefenmeester weet dat zondag alweer het uitduel met SC Heerenveen wacht. "Het is van zondag naar donderdag een stuk makkelijker dan van donderdag naar zondag, want dan heb je een rustdag minder. Zondag verwacht ik dat er misschien wat meer keuzes worden gemaakt op dat gebied om frisse en fitte spelers aan de streep te krijgen. Maar daar denken we op dit moment nog niet over na", besluit hij.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Sep 2021 om 17:24
    Dit elftal dat tegen vitesse goed heeft gespeeld en gewonnen moet toch gewoon weer beginnen donderdag tegen az . Je gaat niet wisselen om te wisselen nu heb je eindelijk weer kwaliteiten op de bank en daar kun je gebruik van maken mocht dit nodig zijn . Zondag werdt ook de volledige voorhoede vervangen in de tweede helft om met fitte vervangers meer mogelijkheden te kunnen creëren. Donderdag is weer een wedstrijd tegen een voetballende ploeg die graag de bal heeft . Fctwente moet eerst zorgen dat az niet aan het voetballen komt met veel inzet en beleving daarna komen de mogelijkheden bij fctwente die kansen moeten benut worden.
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›