Rots beschrijft zichzelf: ''Dat wil het publiek ook zien toch?''

2
Rots beschrijft zichzelf: ''Dat wil het publiek ook zien toch?''

Daan Rots heeft als aanvaller uit de regio een basisplaats afgedwongen bij FC Twente. De afgelopen jaren braken weinig voorhoedespelers uit Twente echt door in het eerste elftal van de Enschedeërs.

"Ik ben een speler die recht op het doel gaat", vertelt Rots in gesprek met TC Tubantia. "Een aanvaller die nooit balverlies heeft, dat gaat er bij mij niet in. Je moet iets durven ondernemen, dat wil het publiek ook zien toch?"

Vorig seizoen debuteerde Rots tegen Ajax. Julio Pleguezuelo kon toen scoren nadat Rots een belangrijk onderling duel won. "Ik ben niet bang om uit te delen, anders word je in de Eredivisie overlopen. Schoon een duel ingaan, helpt je niet. Een keertje achteruit lopen tegen een tegenstander aan bij een hoge bal, hoort erbij."

Rots hoopt logischerwijs te slagen in Enschede. "Twente is een grote club, met veel druk, waar de mensen altijd veel van je verwachten. Spelers worden niet zomaar doorgeschoven. De afgelopen jaren werd er ook nauwelijks naar de jeugd omgekeken. Met het nieuwe beleid is het makkelijker geworden. Maar je moet het natuurlijk nog wel laten zien", aldus de twintigjarige aanvaller.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Sep 2021 om 15:14
    Vervelend mannetje op de goeie manier :)
  • 25 Sep 2021 om 15:02
    Er zit genoeg rek in. Maar laat zich wel meer en meer zien. Hele vervelende speler voor z'n tegenstander en die onverzettelijkheid en de drive om te slagen. Maakt het een prima speler met potentie.
Sunday 24 October 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›