''Rots is niet bang en heeft Wijndal er helemaal uit gespeeld''

0
''Rots is niet bang en heeft Wijndal er helemaal uit gespeeld''

Daan Rots stond afgelopen donderdag opnieuw aan de aftrap bij FC Twente. De jonge aanvaller scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen tegen AZ. Clubwatcher Tijmen van Wissing kan wel genieten van Rots.

"Ik vind het een wereldventje, dat is wat oneerbiedig misschien", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "Maar hij werkt hard. Ik weet nog niet goed wat echt zijn beste positie is. Hij vindt dit ook wel lekker nu, als hij maar de energie kan leveren. Hij is ook gewoon niet bang, voor geen enkele tegenstander. Hij heeft Owen Wijndal, gewoon een gerespecteerde back natuurlijk, helemaal uit de wedstrijd gespeeld."

Ook voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa vindt Rots wel passen op de flanken. "Als je aan de zijkant ziet wat voor arbeid hij ook verdedigend levert", geeft hij aan. "Hij speelt een beetje in de rol van Cerny daar, ook qua drukzetten en dan weer achteruit. Dus wat dat betreft denk ik dat ze nog zoekende zijn, maar het ligt er ook aan wie er naast hem staat."

Het is de vraag of Rots zondag tegen SC Heerenveen opnieuw aan de aftrap staat. "Tegen Heerenveen zijn er heel veel wijzigingen, want er liepen er echt wel een paar op de laatste adem", weet Van Wissing. "Dus ik denk dat we dan Misidjan gaan zien. Die viel ook wervelend in. Dus ik denk dat we veel frisse namen gaan zien."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 24 October 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›