Halilovic: ''Moeilijk accepteren dat zij ineens 0-3 voor staan''

2
Halilovic: ''Moeilijk accepteren dat zij ineens 0-3 voor staan''

FC Twente pakte zondagmiddag drie punten op bezoek bij SC Heerenveen. De Enschedeërs pakten de cadeautjes van de thuisploeg dankbaar uit, tot frustratie van SC Heerenveen-middenvelder Tibor Halilovic.

"Beide teams creëerden niet veel, dan is het moeilijk om te accepteren dat zij ineens 0-3 voor staan", zegt Halilovic in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dan laten we aan het einde nog zien dat we het wél kunnen. Uiteindelijk was het tot het einde spannend, maar als je pas begint bij 0-3 dan is het moeilijk om nog wat te verwachten."

Trainer Johnny Jansen is het daarmee eens. "Ik denk dat we onszelf de problemen op de hals hebben gehaald door veel te veel terug te spelen in plaats van vooruit te voetballen", analyseert de oefenmeester. "De strijd brengen met elkaar, dat hebben we vandaag helemaal niet gedaan."

"Doodzonde dat dit gebeurt. Van het begin af aan loop je achter de feiten aan. Dan maak je de 1-3 en ontstaat er iets en dan komt er al heel snel de 2-3 en ontploft het stadion, dat is mooi. Maar als groep hadden we het niet zo ver moeten laten komen", aldus Jansen. "Strijd moet je brengen om een wedstrijd te winnen, het komt je niet aanwaaien. Maar deze wedstrijd was dat er totaal niet."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 Sep 2021 om 08:16
    DE 1-3 kwam ook nog eens uit een corner wat gewoon 100% een achterbal was. Nee, als die 1-3 niet was gevallen was het waarschijnlijk ook nog wel 0-4 of 0-5 geworden. Heerenveen werd tot de 1-3 helemaal zoek gespeeld door onze FC, en had absoluut nergens recht op. Niet alleen was FC Twente beter met het strijden en vechten voor elke bal, maar ook het positiespel en de passing was een heel stuk beter verzorgd bij FC Twente.
  • 28 Sep 2021 om 08:07
    Ineens ja we het scheelt dat we ook niet 75 beter waren
Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›