FC Groningen gehavend: Te Wierik en Duarte afwezig tegen FC Twente

7
FC Groningen gehavend: Te Wierik en Duarte afwezig tegen FC Twente

FC Groningen treedt vrijdagavond gehavend aan bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Trainer Danny Buijs kent de nodige blessuregevallen.

Mike te Wierik, Laros Duarte en Radinio Balker komen sowieso niet in actie. Het drietal kampt met een blessure. Te Wierik werd vrijgesproken na zijn rode kaart tegen Vitesse, maar miste afgelopen weekend ook al de uitwedstrijd tegen Ajax vanwege een blessure. Duarte en Balker kwamen ook niet in actie in de Johan Cruijff ArenA.

Naast het drietal zijn er ook nog een aantal twijfelgevallen bij FC Groningen. Achter de namen van Cyril Ngonge, Daleho Irandust, Paulos Abraham en Bart van Hintum staat een vraagteken. "We hebben twee of drie behoorlijke twijfelgevallen, of jongens die zeker niet maximaal inzetbaar gaan zijn", laat trainer Danny Buijs weten bij FC Groningen TV. "Cyril is er daar één van."

"Met Daleho moeten we goed kijken hoe dat gaat", vervolgt hij. "Paulos moeten we nog bekijken, dus dat zijn nog wel een paar jongens waarmee we moeten kijken hoe het gaat. Dat geldt ook voor Bart. Hij heeft dinsdag wel weer getraind, maar kon gisteren niet op de training zijn door privé-omstandigheden. Hij komt vandaag wel weer op de club, dus ook dat zullen we moeten bekijken richting morgen."

Het duel tussen FC Groningen en FC Twente begint vrijdagavond om 20.00 uur.

7 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 30 Sep 2021 om 17:52
  • Quote van 30 Sep 2021 om 11:52
   Verwacht morgen een redelijk moeizame 1-2 zege.
  Prima
 • 30 Sep 2021 om 14:56
  Onderschatting ligt op de loer....
 • 30 Sep 2021 om 14:09
  Groningen wel echt een uitgekleed team hoor. Ze hadden al veel mensen die waren vertrokken (Gudmunsson, Padt, Itakura, Matusiwa, El Messaoudi) als v.Hintum er niet bij is dan wordt het wel een zwaar verhaal voor hen, want ze hebben eigenlijk geen goede linker(vleugel)verdediger. Zie ons wel winnen aankomende vrijdag, en Groningen nog wel stijgen op de ranglijst als het seizoen even duurt en ze wat meer eredivisieminuten krijgen/samenspelen.
 • 30 Sep 2021 om 13:04
  • Quote van 30 Sep 2021 om 11:40
   Heb liever dat te wierik speelt ;)
  je wou we mee zeggen; Altijd goed voor een doodschop dan wel de rode kaart ? Neen man laat dat ongeleide projectiel maar lekker op een terras bij de Martini toren zitten zuipen !
 • 30 Sep 2021 om 11:52
  Verwacht morgen een redelijk moeizame 1-2 zege.
 • 30 Sep 2021 om 11:40
  Ik heb sterk het gevoel dat we lekker door gaan met de winning-streak. Lekker begin weer van het seizoen zo. Af en toe mazzel en steeds beter spel. Heerlijk.
 • 30 Sep 2021 om 11:40
  Heb liever dat te wierik speelt ;)
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›