Buijs analyseert: ''FC Twente ploeg met wisselende gezichten''

FC Twente treft vrijdagavond een geplaagd FC Groningen, dat tot dusver slechts eenmaal won en de nodige spelers mist. FC Groningen-trainer Danny Buijs ziet dat FC Twente daarentegen uitstekend presteert momenteel.

"Ze spelen eigenlijk hetzelfde als vorig jaar, met wel een hoop andere spelers", analyseert Buijs bij FC Groningen TV. "Het is een mix, met veel ervaren jongens zoals Unnerstall op doel, Pröpper achterin, Brama op het middenveld, Vlap en Van Wolfswinkel. Dus eigenlijk hebben ze in hun as jongens staan die al heel veel ervaring hebben."

"Nog niet eens qua leeftijd, maar wedstrijdervaring op het hoogste niveau in Nederland of zelfs in het buitenland", vervolgt Buijs. "Daaromheen hebben ze ook een paar jongere spelers. De laatste weken doen ze het uitstekend. Ze hebben vier keer op rij gewonnen en niet tegen de minste ploegen."

Buijs merkt op dat FC Twente niet een vaste speelwijze heeft. "Het is een ploeg met wisselende gezichten in de wedstrijd", geeft hij aan. "Op sommige momenten zetten ze heel hoog en agressief druk en op sommige momenten zakken ze heel compact in en spelen ze vanuit de omschakeling. Dat is hoe ik FC Twente de afgelopen wedstrijden heb gezien."

De trainer is in ieder geval blij dat het stadion vrijdag weer vol mag. "In de vorige thuiswedstrijden, waarbij we nog geen volledige bezetting hadden, is al gebleken wat de steun van het publiek kan doen. Met een vol stadion achter ons kan het ons helpen om een goed resultaat te halen tegen FC Twente. We gaan er met elkaar alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten tegen Twente", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand