Welke krachtoefeningen moet een voetballer doen?

0
Welke krachtoefeningen moet een voetballer doen?

Wil je het fysiek van een voetballer bereiken? Dan is het goed om eens te kijken welke oefeningen je daar in ieder geval voor moet doen. Het fijne is dat deze oefeningen niet heel lastig zijn en je ze bijvoorbeeld in alle Basic-fit sportscholen kunt doen. Het is niet alleen fijn voor het voetbal wanneer je lekker in vorm bent. Ook in het dagelijks leven heb je er profijt van. De volgende oefeningen moet je daarom zeker in je routine gaan verwerken. Je zal al snel merken wat dat waard is.

1 De deadlift
Het begint allemaal bij het doen van de deadlift. Dat is ook niet zo vreemd want dit is de oefening die het hele lichaam traint, van onder tot boven. Daardoor werk je dus aan je algehele kracht. Het helpt je om duels aan te gaan. Het helpt je ook bij je explosiviteit wanneer je dat nodig hebt. Doe in ieder geval tweemaal per week drie sets van acht tot tien herhaling. Maar dan wel met voldoende gewicht zodat je er zeker van bent dat je je lichaam uitdaagt. Je zal al snel merken dat je meer rechtop staat en loopt.

2 Box squats
Het doen van box squats heeft twee voordelen. Het is in de eerste plaats natuurlijk zo dat je de gebruikelijke voordelen van de squat ervaart, namelijk dat de spieren in de billen en bovenbenen er sterker van worden. Door de box toe te voegen zorg je ook dat je explosiviteit toeneemt. Op die manier kan je namelijk wanneer je het oppervlak van de box voelt direct terug naar de startpositie schieten. Dit vergt wat kracht wanneer je het gewicht van de barbell op je schouders hebt liggen. Op die manier train je de explosie van kracht.

3 Dumbbell benchpress
Bankdrukken is op zich een goed idee. Voor sporters is het beter om de barbell in te wisselen voor twee dumbbells? Wat is hier het voordeel van? Simpel, je moet dan meer werk leveren voor de stabilisatie. Bedenk je dat bij bankdrukken met een bar het altijd zo is dat de sterke kant van je lichaam de zwakke kan opvangen. Met dumbbells is dat niet aan de orde. Je moet dan aan beide kanten van het lichaam dezelfde mate van arbeid leveren. Dat betekent dat je sterker wordt, maar ook meer in balans zal raken door de oefening.

4 Plank met een voetbal
De plank is de oefening waarmee je je core uitdaagt. Je core is ook essentieel in een sport zoals voetbal. Ook in heel veel andere balsporten is dit het geval, trouwens. Wanneer je de plank goed beheerst, dan is het ook de moeite waard om uitdagingen te zoeken. Doe hem met de handen op een voetbal bijvoorbeeld. Je moet dan namelijk ook nog eens zorgen dat je voldoende druk op de bal houdt om die onder controle te houden. Dit vraagt dus alleen maar meer power van je. Deze oefening hoort er dus ook bij.

5 Kettlebell swing
Kracht en conditie gelijkmatig opbouwen doe je door een oefening te kiezen die deels om gewicht draait, maar deels ook om uithoudingsvermogen. Het is dan niet gek dat je uitkomt bij de kettlebell swing. Dit is precies het soort oefening waarin je deze gecombineerde uitdaging vindt. De kettlebell heeft als voordeel dat deze net wat gemakkelijker te hanteren is dan andere gewichten. Daardoor is deze ook het meest geschikt voor trainingen in deze vorm. Alle reden om er één in huis te halen en ermee aan de slag te gaan. Het zal je voetbalprestaties zeker gaan bevorderen.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›