FC Twente-fans worden vader: ''Echt geen Almelo in geboorteakte''

1
FC Twente-fans worden vader: ''Echt geen Almelo in geboorteakte''

Het is door een geboortegolf druk op de verloskundige-afdeling van het MST in Enschede. Een aantal moeders moest zelfs tijdens de bevalling uitwijken naar Almelo, maar daar staan niet alle FC Twente-fans om te springen.

Barbara te Woerd van verloskundigenpraktijk Natal in Hengelo en Borne heeft het al regelmatig meegemaakt. "Soms willen ze echt niet dat Almelo in de geboorteakte komt te staan", vertelt ze in gesprek met TC Tubantia. "Vaak is de partner meer uitgesproken dan de moeder zelf."

"Het komt zelfs voor dat ze liever wachten op een verloskamer in Enschede", vervolgt Te Woerd. "Ook als de bevalling al gaande is. Mits het verantwoord is, houden wij daar rekening mee. We zijn geneigd om mee te gaan met de wensen van ouders."

De geboorteplaats lijkt een minder heikel punt te worden, maar volgens verloskundige Anne Roesthuis, die werkzaam is in Dinkelland en Oldenzaal, willen nog steeds sommige ouders liever geen Almelo in het paspoort hebben.

"Het leeft nog wel degelijk", zegt Roesthuis. "Maar als het erop aankomt, geeft het sentiment vaak niet de doorslag. Als Almelo dichterbij is, gaan ze daar liever naartoe dan naar Enschede. Veiligheid gaat boven alles."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 4 Oct 2021 om 13:13
    Ach niet zo aanstellen. Almelo is ook van FC Twente. Heracles is niks.
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›