Wiedemeijer steunt Van den Kerkhof: ''Dan grijpt de VAR niet in''

0
Wiedemeijer steunt Van den Kerkhof: ''Dan grijpt de VAR niet in''

Reinold Wiedemeijer staat achter de beslissing van scheidsrechter Martin van den Kerkhof om de goal van Michael de Leeuw af te keuren. De aanvaller van FC Groningen maakte daarvoor een lichte overtreding op FC Twente-verdediger Robin Pröpper.

"We hebben hier een scheidsrechter die achter de situatie aanloopt en die neemt in ieder geval een beslissing", zegt de oud-scheidsrechter bij ESPN. "Hij ziet wel contact en fluit het af." Videoscheidsrechter Edwin van de Graaf besloot Van den Kerkhof niet naar het scherm te roepen.

"Dan komt de VAR en die gaat natuurlijk kijken", legt Wiedemeijer uit. "Er wordt een doelpunt gescoord dus die gaat kijken of het allemaal wel juist is. Die ziet ook een licht contact en dan gaat hij dus niet ingrijpen."

"De VAR moet het tegengestelde kunnen bewijzen", vervolgt Wiedemeijer. "Als hij duidelijk had kunnen bewijzen dat er een duidelijk contact was, dan had hij ingegrepen. Maar dan moet het natuurlijk wel een duidelijk contact zijn. Hier kan hij niet bewijzen dat het contact er niet is", besluit Wiedemeijer, die ook aangeeft dat de VAR waarschijnlijk niet had ingegrepen als Van den Kerkhof niet had gefloten.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›