Pusic over ontslag bij FC Twente: ''Ik wist dat ik weg moest''

3
Pusic over ontslag bij FC Twente: ''Ik wist dat ik weg moest''

Marino Pusic is op zijn plek als assistent-trainer bij Feyenoord. De oud-trainer van FC Twente volgde Arne Slot van AZ naar de Rotterdamse club. Nadat bekend werd dat Pusic naar Feyenoord zou gaan, besloot AZ de samenwerking per direct te beëindigen.

"Ik ben graag vrij om mijn eigen keus te maken", vertelt Pusic in De Gelderlander. "Laat me niet door angst leiden, door het verliezen van een baan. Dat maakt me geestelijk onafhankelijk. Ik volg altijd mijn eerste gedachte, mijn intuïtie. Dat is geen nattevingerwerk."

"Intuïtie is gestoeld op diepgewortelde ervaringen waarop ik mijn keuzes maak", vervolgt de oefenmeester. "Nu zit ik met Arne Slot bij Feyenoord. Ik werk al drie jaar prettig én succesvol met hem. Dat zegt genoeg: ik heb het erg naar mijn zin bij Feyenoord."

Pusic werd eerder bij FC Twente ontslagen, ondanks dat hij met de Tukkers kampioen werd op het tweede niveau. "Op sommige dingen heb je geen invloed", blikt hij terug. "Ik heb ervan geleerd dat succes én kwaliteit niet altijd bepalend zijn. Dat andere dingen een rol spelen. Hoe groot het succes ook zou zijn geweest, ik wist dat ik weg moest."

Pusic koestert geen wrok richting FC Twente. "Ik ben dankbaar dat ik het heb meegemaakt. Ik kijk terug op een ervaringsrijke en succesvolle tijd", aldus de Bosniër, die mogelijk ooit weer op eigen benen staat. "Ik heb genoeg aanbiedingen gehad om hoofdtrainer te worden, maar een club moet bij me passen. Ik ben buitengewoon ambitieus. Maar nu ben ik assistent-trainer van Feyenoord en daarvoor geef ik alles."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Oct 2021 om 23:19
    Veel beter dan de trainer na hem en oneindig veel beter dan de trainer voor hem. Met dank aan Brama tijdig de ballen gehad om TvL te negeren en te kiezen voor een tactiek die punten en de titel opleverde.
  • 13 Oct 2021 om 12:57
    Een zeer hoog blah blah blah gehalte..
  • 13 Oct 2021 om 09:34
    Onmeunige lulhannes is het.
Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›