Pierie heeft 'zeldzame' blessure: ''Zelfs artsen hebben geen idee''

3
Pierie heeft 'zeldzame' blessure: ''Zelfs artsen hebben geen idee''

Kik Pierie kan voorlopig nog niet in actie komen voor FC Twente. De huurling van Ajax kampt met een hardnekkige rugblessure en zal dit kalenderjaar niet meer spelen.

"Ik heb nog geen idee wanneer ik mijn rentree zou kunnen maken", vertelt Pierie in gesprek met ELF Voetbal. "Het is een zeldzame blessure en daarom hebben zelfs de artsen geen idee. Het heeft gewoon tijd nodig. Dat is vervelend, maar dat is nu eenmaal zo. Nu merk ik ook pas wanneer je je rug allemaal gebruikt. In het begin kon ik niet eens van zij wisselen als ik in bed lag."

De verdediger zit al maanden in de ziekenboeg. "Ik ben al sinds juli aan het revalideren, maar beetje bij beetje gaat het iets beter", is Pierie voorzichtig optimistisch. "Vorig jaar had ik tegen het einde van het seizoen last van mijn hamstring en nu heb ik een blessure aan mijn rug. Het is moeilijk te zeggen, maar het is goed mogelijk dat er een verband is tussen beide blessures."

Pierie wordt dit seizoen opnieuw door Ajax verhuurd aan FC Twente. "Dat soort keuzes is nooit makkelijk, maar ik denk dat ik bij FC Twente de meeste mogelijkheden heb om door te groeien. Na dit seizoen heb ik nog een contract voor twee jaar bij Ajax. Er is soms contact met de club, maar dat is niet per se wekelijks. Voor nu is het zaak om volledig wedstrijdfit te worden", aldus de verdediger.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Oct 2021 om 19:59
    Ikzeg. Heel veel sterkte met uw revalidatie, en hopelijk komt het weer goed, nog maals sterkte kerel.
  • 12 Oct 2021 om 17:19
    Die gaat dus terug naar Ajax. Wat zij met hem moeten is de vraag.
  • 12 Oct 2021 om 12:22
    Die zien we hier niet meer terug, sterkte keerl met je revalidatie
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›