Pierie: ''Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet''

2
Pierie: ''Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet''

Kik Pierie moet nog lange tijd herstellen van een rugblessure. De verdediger van FC Twente heeft de afgelopen maanden ook weinig trainingen kunnen doen.

"Het is uiteindelijk tot een punt gekomen dat ik volledig rust nodig had", vertelt Pierie tegenover ELF Voetbal. "In het begin mocht ik heel weinig doen. Nu iets meer, maar nog lang niet alles. Ik mag mijn rug niet belasten en kan daardoor niet hardlopen of veel krachttraining doen. Het is passen en meten wat wel en niet mag. Ik probeer vooral veel te fietsen zonder dat het gaat irriteren."

Pierie ziet ook voordelen van de lange afwezigheid. "Problemen die anders niet aan de oppervlakte komen, kunnen nu wel aangepakt worden. Je moet het beste ervan maken. Het is ook een mooi moment om als mens completer te worden. Ik ben bezig met een studie en neem veel tijd om te lezen. Verder doe ik ook nog meer aan meditatie", aldus de huurling van Ajax, die dat ook al deed toen hij fit was.

"Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet", geeft hij aan. "Drie keer per dag ga ik liggen om ademhalingsoefeningen te doen. Ogen dicht en even tot rust komen. Ik merk dat ik onwijs veel profijt ervan heb. Ik ben energieker en kan beter omgaan met stressmomenten. Het taboe is er volgens mij vanaf, maar er zijn nog steeds mensen die bij mediteren denken aan met een oranje gewaad voor een tempel zitten bidden. Dat is het natuurlijk niet."

Foto: NESimages.nl

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Oct 2021 om 03:54
    Die jongen is goed bezig hoor, mooi laten zo
  • 13 Oct 2021 om 16:13
    Dit is geen type voor profvoetballer heb ik steeds gevonden, zal uiteindelijk definitief afhaken.
Saturday 30 October 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›