Pasveer geeft update over zijn vader: ''Een fijne uitlaatklep''

0
Pasveer geeft update over zijn vader: ''Een fijne uitlaatklep''

Remko Pasveer maakte in de zomer de overstap van Vitesse naar Ajax en de ervaren doelman staat, mede door de blessure van Maarten Stekelenburg en de schorsing van Andre Onana, wekelijks onder de lat bij de ploeg van voormalig FC Twente-speler Erik ten Hag.

Zijn vader Eddie, die in het verleden - net als Remko - bij FC Twente speelde, zit af en toe ook op de tribune in de Johan Cruijff Arena. "Als het even kan, probeert mijn vader te komen kijken bij Ajax", vertelt Remko Pasveer in een interview met Voetbal International. "Hij is er trots op dat ik het hier mag laten zien. En natuurlijk hebben we het dan ook over het keepen", lacht hij.

"Het is niet meer zoals vroeger vóór de operatie, toen praatte hij meer als een keeperstrainer, wat hij in het verleden ook van mij is geweest. Nu geeft hij op een rustige manier wat tips. Het doet me heel goed dat hij dit zo bewust kan meemaken, helemaal met de recente geschiedenis in het achterhoofd. Hopelijk volgen er nog veel mooie momenten die hij mag beleven", aldus Pasveer.

Remko laat weten dat het inmiddels 'goed' gaat met Pasveer senior. "Een paar jaar geleden onderging hij een openhartoperatie, waarbij tijdens en na de ingreep complicaties optraden. Het was heel erg afwachten hoe hij eruit zou komen, maar gelukkig is hij er heel goed uit gekomen. Hij mag niet meer werken, heeft zijn eigen fysiopraktijk van de hand moeten doen, maar zit zeker niet stil", benadrukt hij.

"Bij SC Enschede is hij twee keer in de week actief met oudere mensen om oefeningen te doen om fit te blijven", vervolgt de ervaren sluitpost. "Hij begeleidt inmiddels al klasjes van dertig man, waarbij hij zelf de oefeningen bedenkt. Mensen vinden het hartstikke leuk en voor hemzelf is het een fijne uitlaatklep, lekker in de buitenlucht bezig zijn", besluit Pasveer over zijn 65-jarige vader. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!