Verbeek nu al onder vuur? ''Natuurlijk schuurt het wel eens''

5
Verbeek nu al onder vuur? ''Natuurlijk schuurt het wel eens''

Almere City staat na 10 competitiewedstrijden op een teleurstellende 18e plek in de Keuken Kampioen Divisie, maar de positie van voormalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek staat volgens algemeen directeur John Bes (vooralsnog) niet ter discussie. 

"We hebben Gertjan gehaald vanwege zijn kracht om met jonge voetballers te werken", legt de ambitieuze bestuurder uit op de website van de Telegraaf. "Daarmee heeft hij zijn grootste successen als trainer behaald bij Heracles Almelo, SC Heerenveen en AZ. We hebben de ambitie om meer te profiteren van onze uitstekende academie en zijn ervan overtuigd dat Gertjan daarvoor de geschikte trainer is."

"Alleen gaat dat nu nog niet samen met de resultaten die we hadden gewild", baalt Bes. "Vooraf hadden we ingecalculeerd dat het kiezen voor jonge talenten gepaard zou gaan met pieken en dalen, maar we hadden wel gehoopt hoger te staan dan waar we nu staan. (...) "Natuurlijk heeft hij zijn eigen visie en ideeën over topsport bedrijven. Dat is ook juist de reden waarom we voor hem hebben gekozen", legt hij uit.

"En natuurlijk schuurt het wel eens bij sommige spelers, maar dat is allemaal onderdeel van het plan. De uitvoering daarvan gaat hartstikke goed, al snap ik dat de ranglijst een ander beeld laat zien", vervolgt Bes, die laat weten dat Verbeek niet hoeft te helpen met een verbouwing. "Toen hij voor het eerst bij ons kwam, zag je hem wel kijken of hij zelf iets kon vertimmeren. Maar dat was bij ons niet nodig, want onze voorzieningen zijn spik en span. Daar zorgt onze eigenaar Kroonenberg Groep wel voor." 

 

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Oct 2021 om 23:34
  • Quote van 13 Oct 2021 om 19:04
   Je snapt gewoon niet waarom een club weer aan hem begint he. Je haalt de ellende in huis
  Typisch een trainer die totaal niet mee gaat met de tijd. Zijn methodes werkten 10 jaar geleden misschien, maar bij de huidige generatie totaal niet. En dan is het ook nog eens een ontieglijke hork.
 • 13 Oct 2021 om 22:54
  Gertjan Verbeek is geen trainer die spelers beter kan maken, dat heeft hij keer op keer bewezen, overal. Hij moet het hebben van een al goed draaiend team die in het begin nog kan draaien op routine uit het verleden. Als hij eenmaal zijn speelwijze en taken wil opleggen aan de voetballers dan worden ze stuk voor stuk slechter ipv beter. Dit is overal zo geweest en zal hier ook zo zijn, en als de voorzitter dit gaat inzien wordt Gertjan Verbeek ontslagen en krijgt een riante afkoopvergoeding mee zoals contractueel vastgelegd, dat is zijn verdienmodel.
 • 13 Oct 2021 om 20:44
  Verrassend
 • 13 Oct 2021 om 19:31
  • Quote van 13 Oct 2021 om 19:04
   Je snapt gewoon niet waarom een club weer aan hem begint he. Je haalt de ellende in huis
  Idd, die gaat gewoon op dezelfde voet door. Het ligt allemaal aan anderen.
 • 13 Oct 2021 om 19:04
  Je snapt gewoon niet waarom een club weer aan hem begint he. Je haalt de ellende in huis