FC Twente wil ongeslagen status doorzetten tegen sterk Willem II

FC Twente mag aankomende zondagmiddag Willem II ontvangen in Enschede. De ploeg van Ron Jans zal de mooie ongeslagen serie willen doortrekken, maar treft een Willem II dat uitstekend aan het Eredivisie seizoen is begonnen.

De tegenstander uit Tilburg neemt na acht eredivisieduels de vierde plaats in, een knappe prestatie van Fred Grim, die sinds deze zomer voor de groep staat bij Willem II. De Tilburgers behaalden tot dusver twee punten meer dan FC Twente. Beide teams zouden aan elkaar gewaagd moeten zijn, als we de toto voetbalvoorspellingen van SportyTrader moeten geloven, voorspellingen die tot stand komen door analyses van (historische) wedstrijdstatistieken, kwaliteit, vorm en motivatie van voetbalclubs.

Willem II begon slecht aan het seizoen met een 0-4 nederlaag tegen Feyenoord, maar was vervolgens 6 duels ongeslagen (winst tegen onder meer Vitesse en PSV). In het laatste duel voor de interlandweken ging het door een tegendoelpunt in de blessuretijd met 3-2 onderuit tegen Heracles. Ondanks het verlies in dat laatste duel, zullen de supporters uit Tilburg blij zijn met de huidige prestaties van de spelersgroep. Vorig jaar werd nacompetitie immers ternauwernood ontlopen. Kwasi Wriedt, overgenomen van Bayern München II deze zomer, is clubtopscorer bij Willem II met 3 doelpunten.

Zoals bekend legde FC Twente een enigszins vergelijkbaar pad af. Na een matig begin van het seizoen, is Twente inmiddels 5 duels ongeslagen. In de vorige 5 wedstrijden troffen de mannen van Ron Jans in Utrecht, Vitesse, AZ, Heerenveen en Groningen, tegenstanders die op papier niet zouden moeten onderdoen voor Willem II.

Het is echter al enige tijd geleden dat FC Twente in de Grolsch Veste won van Willem II. Vorig seizoen werd het 1-1 (doelpunt Jesse Bosch). In 2019 speelde Twente voor zowel de KNVB Beker als in de Eredivisie in Enschede tegen Willem II, twee duels die met respectievelijk 0-1 en 2-3 verloren werden. In 2018 werd het nog 2-2 en de laatste overwinning van Twente in Enschede was ruim vierenhalf jaar geleden, toen het in het voorjaar van 2017 met 2-1 won (goals voor Twente gemaakt door Enes Ünal en eigen goal van Daryl Lachman). Vorig seizoen won Twente wel in het uitduel met Willem II. In het Koning Willem II stadion werd het maar liefst 0-3 door doelpunten van Danilo (2) en Jayden Oosterwolde.

Aanvoerders Wout Brama en Pol Llonch zullen een regenboogband dragen voor LHBTI-acceptatie. Het duel FC Twente-Willem II is het laatste duel van het Eredivisie weekend en wordt zondag om 16:45 uur gespeeld.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand